pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Roma - Cagliari Serie A
šport TV 2 logo
05:00
Santa Coloma - Inter Španska liga
šport TV 3 logo
05:00
Nemčija - Romunija Socca World Cup

Brez presenečenja: nad Rennes brez Neymarja

Avtor: Nejc Mravlja
18. 8. 2019, 08.30

Včerajšnja objava seznama igralcev za nocojšnje gostovanje v Rennesu (od 20.55 na Šport TV 1) je potrdila pričakovano vest. Brazilski virtuoz, ki uradno »vadi po prilagojenem programu«, bo izpustil tudi drugi prvenstveni izziv nove sezone.

Madrid, Barcelona, Pariz … le kje bo svoje bogato nogometno znanje razkazoval Neymar? Nocoj v Rennesu zagotovo ne. Thomas Tuchel ga ob poškodovanih Herreri in Kehrerju, rekonvalescentu Kimpembéju in bolnemu Kurzawaju ni uvrstil na spisek sodelujočih za nocojšnjo ponovitev superpokalnega dvoboja z začetka meseca.

Uraden razlog brazilčeve odsotnosti je enak Kimpembéjevemu: je v procesu okrevanja, kar je nemški trener potrdil na včerajšnji novinarski konferenci. “Ney je pričel včerajšnji trening, a ga je predčasno končal.”

»Če vpleteni ne bodo našli rešitve, bo sezono nadaljeval z nami«

Predstavniki sedme sile niso zamudili priložnosti in so pariškega vodjo stroke pobarali o Neymarjevi prihodnosti. Tuchel je vnovič izpostavil, da nekdanji član Barcelone tedaj, ko je zgledno psihično in fizično pripravljen, predstavlja temeljni kos v igralskem mozaiku rdeče-belo-modrega kluba. “To je moj igralec, ki ga srečujem v moji garderobi. Ko pomislim na najmočnejšo možno enajsterico, pomislim na ekipo z Neymarjem v glavni vlogi, z jasno izraženo samozavestjo, zdravo mero agresivnosti, željnega nenehnih sprintov, nepričakovanih vragolij, svobodnega in odlično telesno pripravljenega junaka, okrog katerega želim graditi zgodbo o uspehu.”

Tuchel je včerajšnji nastop sklenil s precej pragmatičnim odgovorom na vprašanje o verjetnem odhodu pariške desetke iz francoske prestolnice. “Danes ustrezne rešitve ni na vidiku in če je do konca prestopnega roka ne bo, bo ostal z nami.”

Slednje je podkrepila petkova posoja Coutinha v Bayern. Barcelona je ob manku finančnih sredstev za odkup Neymarja tako izgubila pomembno pogajalsko »valuto«, za PSG zanimiva Dembélé in Semedo pa ostajata v Kataloniji. Bo nov zasuk v eni najbolj grenko-kislih letošnjih poletnih prestopnih limonad izkoristil Real?

Športni direktor PSG, Léonardo, jutri odhaja na nov sestanek v špansko prestolnico, čeprav se zdi, da je do 2. septembra, ko se bo končalo poletno trgovanje igralcev v Španiji, Franciji (in Nemčiji) možno marsikaj, tudi to, da bo trenutno med navijači francoskih prvakov najbolj osovražen obraz znova postal omiljen. Spomin nogometnih privrženk in zaljubljencev v čarovnije z žogo je velikokrat še krajši od volivčevega …

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

VIDEO: Kurtić junak SPAL-a, v 92. minuti premagal Lazio...Več

2

Gerčar: Konec, zaključujem kariero!...Več

3

Veliki up evropskega rokometa v nekaj tednih vzljubil življenje v Celju (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sarma z “doživljenjsko” pogodbo brez povišice...Več

2

Španci poročajo: Slačilnica Barce je tempirana bomba...Več

3

Špela Motaln: Najlepše je videti slovenske navijače, himno… (video)...Več