šport TV 1 logo
14:00 V ŽIVO
Studio 3, 4, Šport!
šport TV 2 logo
14:30
39. oddaja World of Free Sports
šport TV 3 logo
12:55 V ŽIVO
Bordeaux - Nice Ligue 1

Brez presenečenja: nad Rennes brez Neymarja

Avtor: Nejc Mravlja
18. 8. 2019, 08.30

Včerajšnja objava seznama igralcev za nocojšnje gostovanje v Rennesu (od 20.55 na Šport TV 1) je potrdila pričakovano vest. Brazilski virtuoz, ki uradno »vadi po prilagojenem programu«, bo izpustil tudi drugi prvenstveni izziv nove sezone.

Madrid, Barcelona, Pariz … le kje bo svoje bogato nogometno znanje razkazoval Neymar? Nocoj v Rennesu zagotovo ne. Thomas Tuchel ga ob poškodovanih Herreri in Kehrerju, rekonvalescentu Kimpembéju in bolnemu Kurzawaju ni uvrstil na spisek sodelujočih za nocojšnjo ponovitev superpokalnega dvoboja z začetka meseca.

Uraden razlog brazilčeve odsotnosti je enak Kimpembéjevemu: je v procesu okrevanja, kar je nemški trener potrdil na včerajšnji novinarski konferenci. “Ney je pričel včerajšnji trening, a ga je predčasno končal.”

»Če vpleteni ne bodo našli rešitve, bo sezono nadaljeval z nami«

Predstavniki sedme sile niso zamudili priložnosti in so pariškega vodjo stroke pobarali o Neymarjevi prihodnosti. Tuchel je vnovič izpostavil, da nekdanji član Barcelone tedaj, ko je zgledno psihično in fizično pripravljen, predstavlja temeljni kos v igralskem mozaiku rdeče-belo-modrega kluba. “To je moj igralec, ki ga srečujem v moji garderobi. Ko pomislim na najmočnejšo možno enajsterico, pomislim na ekipo z Neymarjem v glavni vlogi, z jasno izraženo samozavestjo, zdravo mero agresivnosti, željnega nenehnih sprintov, nepričakovanih vragolij, svobodnega in odlično telesno pripravljenega junaka, okrog katerega želim graditi zgodbo o uspehu.”

Tuchel je včerajšnji nastop sklenil s precej pragmatičnim odgovorom na vprašanje o verjetnem odhodu pariške desetke iz francoske prestolnice. “Danes ustrezne rešitve ni na vidiku in če je do konca prestopnega roka ne bo, bo ostal z nami.”

Slednje je podkrepila petkova posoja Coutinha v Bayern. Barcelona je ob manku finančnih sredstev za odkup Neymarja tako izgubila pomembno pogajalsko »valuto«, za PSG zanimiva Dembélé in Semedo pa ostajata v Kataloniji. Bo nov zasuk v eni najbolj grenko-kislih letošnjih poletnih prestopnih limonad izkoristil Real?

Športni direktor PSG, Léonardo, jutri odhaja na nov sestanek v špansko prestolnico, čeprav se zdi, da je do 2. septembra, ko se bo končalo poletno trgovanje igralcev v Španiji, Franciji (in Nemčiji) možno marsikaj, tudi to, da bo trenutno med navijači francoskih prvakov najbolj osovražen obraz znova postal omiljen. Spomin nogometnih privrženk in zaljubljencev v čarovnije z žogo je velikokrat še krajši od volivčevega …

 

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Ko ne veš, kaj bi … lobaš...Več

2

VIDEO: Slovenski velemojster “zložil” srbskega kapetana in ukanil vratarja...Več

3

VIDEO: V Estoniji z menjavo po 13 sekundah izigrali pravila...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

2

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več

3

Nove smernice za 11-metrovke: Igralci niso pingvini!...Več