pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Sassuolo - Napoli Serie A
šport TV 2 logo
01:15
Marseille - Angers Ligue 1
šport TV 3 logo
01:00
Amiens - Marseille Ligue 1

Brazilski as ne želi darovati denarja, raje se je odločil za hrano

Avtor: Blaž Magdič
4. 4. 2020, 11.21

V preteklih tednih so se mnogi športni superzvezdniki izkazali z dobrodelnostjo, mnogi so v svoje domovine tako ali drugače pošiljali zajetne vsote denarja. Novak Djoković je srbskemu zdravstvenemu sistemu namenil milijon evrov, Švici je z enakim zneskom pomagal Roger Federer, milijonsko so darovali tudi Lionel Messi, Pep Guardiola, Cristiano Ronaldo in mnogi drugi. Povsem drugačno pot pa je ubral brazilski nogometni reprezentant.

Član munchenskega Bayerna Philippe Coutinho, ki v bavarski prestolnici nastopa kot posojen nogometaš Barcelone, zagovarja stališče, da darovanje denarnih sredstev ni najboljša opcija za pomoč rojakom. Nekdanji član milanskega Interja, Espanyola in Liverpoola je tako izbral drugačno pot, sporočil je, da je v Brazilijo poslal 20 ton hrane in pripomočke za osebno higijeno.

“Veste, da sem veren človek, rad bi se zahvalil Bogu, da lahko pomagam drugim ljudem. Iskreno bi se rad zahvalil vsem, ki so pomagali pri izvedbi te akcije. Upam, da je to samo začetek in bomo kmalu nadaljevali s pomočjo mojemu narodu. Svet bo veliko boljši, če bomo stopili skupaj kot še nikdar in si pomagali po najboljših močeh,” je prek družbenih omrežij sporočil 27-letnik.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več