single
[2,2427]
136319

Brazilske oblasti vdrle na igrišče in prekinile tekmo proti Argentini

Avtor: Kenny Jan
6. 9. 2021, 10.20

V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki se bo že prihodnje leto odvilo v Katarju, sta se pomerili reprezentanci Brazilije in Argentine. Obračun omenjenih tekmecev je že tako ali tako znan po napetem ozračju, tokrat pa derbi ni dočakal niti pete minute. Na travnato zelenico v Sao Paulu so namreč vdrli predstavniki brazilske zdravstvene agencije Anvisa in tekmo prekinili zaradi domnevnega kršenja protikoronskih pravil štirih gostujočih nogometašev, ki si kruh služijo v Angliji.

Po mnenju uradnikov Anvise Giovani Lo Celso (Tottenham), Emiliano Martinez (Aston Villa), Emiliano Buendia (Aston Villa) in Cristian Romero (Tottenham) ob prihodu v Brazilijo niso posredovali pravih podatkov, s čimer so se izognili obvezni karanteni, ki bi jih za nekaj časa oddaljila od igrišč.

Nogometaši ene in druge zasedbe so se nato umaknili v slačilnice, Argentincem pa ni bilo jasno, zakaj so morali prekiniti tekmo, če pa bi lahko domačini posredovali že prej, glede na to, da so bili gostje v Braziliji nastanjeni že 3 dni.

Oblasti so celo dejale, da bi morali omenjeni nogometaši zapustiti državo, vendar se je vmešala brazilska nogometna zveza in dovolila nastopanje treh izmed štirih nogometašev v prvi postavi. Toda uradniki so vseeno vztrajali pri svojem in 4 argentinske ”osmoljence” pridržali.

Foto: Guliver

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več