single
[6]
133666

Branilke naslova ostale brez četrtfinala

Avtor: Kenny Jan
31. 7. 2021, 21.39

Branilke naslova Kitajke bodo na olimpijskih igrah v Tokiu končale odbojkarsko tekmovanje že po skupinskem delu. V tekmi 4. kroga so sicer premagale Italijo s 3:0, a na vsaj četrto mesto na lestvici po treh uvodnih porazih ne morejo več. Pred zadnjim krogom skupinskega dela je znanih sedem četrtfinalistk.

V skupini A so si četrtfinale že zagotovile Brazilke, Srbkinje in Južnokorejke. Prve so v soboto premagale Srbijo s 3:1, Tandara Caixeta je bila z 19 točkami najboljša pri Brazilkah, Tijana Bošković pa z 32 pri Srbkinjah.

Dominikanska republika je na prvi tekmi skupine s 3:0 odpravila Kenijo in ostaja v igri za četrtfinale tako kot Japonska, ki je v soboto sicer izgubila proti Južni Koreji z 2:3. V zadnjem krogu se bosta med seboj pomerili prav Dominikanska republika in Japonska.

V dvoboju Japonk in Korejk je sicer pri slednji blestela Kim Yeon Koung s 30 točkami, Sarina Koga jih je pri Japonski dosegla tri manj.

V skupini B so znane vse štiri četrtfinalistke. Na prvem mestu so Italijanke, ki so tokrat sicer izgubile proti Kitajkam, pri katerih je bila s 15 točkami najboljša Li Yingying. Paola Ogechi Egonu je za Italijo dosegla 18 točk.

Na drugem mestu je ruska ekipa, ki je gladko s 3:0 odpravila tretjeuvrščene ZDA, blestela je predvsem Natalija Gončarova, ki je zbrala 26 točk. Turkinje, ki so četrte in tako zadnje četrtfinalistke iz te skupine, pa so prav tako s 3:0 odpravile zadnjeuvrščeno Argentino.

Zadnji krog skupinskega dela bo v ponedeljek, četrtfinalni boji pa bodo v sredo.

Vir: STA
Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več