single
[6]
206113

Branilke naslova iz Kamnika s polnim izkupičkom po dveh krogih

Avtor: Aljaž Pirnat
14. 10. 2023, 20.23

Odbojkarice Calcita Kamnika se lahko po drugem krogu 1. DOL Sportklub za ženske kot edine pohvalijo s polnim izkupičkom osvojenih točk. Tokrat so s 3:0 zanesljivo ugnale ekipo Ankarana. S 3:0 sta bili uspešni tudi ekipi Nove KBM Branika in ATK Grosuplja, GEN-I Volley pa je v gosteh s 3:1 premagal SIP Šempeter.

Čeprav so Kamničanke nekoliko zaspano začele dvoboj proti Ankaranu, so nato hitro postavile stvari na svoje mesto. V prvem nizu so po zaostanku s 7:10 dobile 11 od naslednjih 13 točk, niz pa osvojile na 18. Drugi je bil povsem na strani domačink, ki so unovčile kakovosten, a maloštevilen kader ter tekmicam dovolile le sedem točk.

Tudi v tretjem nizu pravih dvomov o zmagovalkah ni bilo, le da so znova Kamničanke začele manj udarno. Do 8:7 so Ankarančanke še vodile, nato pa se je tehtnica prevesila na stran branilk naslova, ki so tretji niz dobile na 17. Pri domačih je 14 točk dosegla Maša Pucelj, 12 jih je dodala Anđelka Radišković. Pri gostjah nobena od igralk ni dosegla več kot šest točk.

Ekipa Formisa je v mariborsko Lukno pripotovala z dobro popotnico iz prvega kroga, ko je premagala Ankaran s 3:0. Tudi proti mariborskim bankirkam so bile odbojkarice Formisa v prvem nizu enakovredne tekmice. Po zaostanku z 20:24 so celo izenačile, a so bile domače odbojkarice v zaključku zbrane in povedle z 1:0 v nizih.

V drugem in tretjem nizu ni bilo dvomov o zmagovalkah, na krilih Ize Mlakar (13 točk) in Ise Ramić (15) so ju Mariborčanke dobile s 25:15 in 25:18 ter le dosegle prvi komplet točk v sezoni.

Šempetranke so doma bolje odprle prvi niz in prepričljivo vodile. Tudi s 17:11, nato pa se jim je ustavilo. Do konca niza so dobile le še tri točke. Novogoričanke so nato predvsem v drugem delu drugega niza napravile razliko in ga zanesljivo dobile s 25:13.

Tretji je nato pripadel domačim, ki se tokrat po vodstvu s 6:0 in 16:9 niso pustile zmesti. Dobile so ga s 25:16, četrtega pa začele slabo. Novogoričanke so do sredine niza povedle za sedem točk, nato pri 20:11 tudi za devet, a so se domače odbojkarice še približale na dve točki, kaj več pa jim ni uspelo.

Pri domačih je bila z 18 točkami najuspešnejša Ana Mojca Krajnc, dosegla je tudi pet asov. Pri gostjah je z 20 točkami blestela Polona Frelih, s petimi bloki pa se je izkazala tudi Žana Godec (12 točk).

V Grosuplju so prvi niz bolje začele gostje, a so nato domačinke prevzele nadzor nad dogajanjem in po izenačenju na 15:15 dobile kar 10 od zadnjih 12 točk v nizu za zanesljivo slavje. V drugem niso prepustile dvoma, čeprav so Koprčanke vmes ujele ritem in se ob koncu približale na 18:19. Niz so kljub vsemu osvojile Grosupeljčanke s 25:20.

Tretji niz so odbojkarice z Obale začele bolje, povedle 6:1, a se domačinke vnovič niso dale. Hitro so povedle z 10:8 in nato kljub nekaj slabšim serijam s petimi zaporednimi točkami končale dvoboj po osvojenem nizu s 25:23. Z 18 točkami se je izkazala Nina Svetina, pri gostjah, ki so dosegle kar 15 blokov, pa ni bilo posebej razpoložene napadalke. Deset točk sta dosegli Nina Đukić in Metka Dakič (6 blokov).

Na lestvici ima Calcit edini šest točk, sledita GEN-I Volley s petimi in Nova KBM Branik s štirimi točkami.

Že v sredo bo na sporedu tretji krog. Novogoričanke se bodo merile z Grosupljem, Kamničanke potujejo v Koper, Formis bo izzval SIP Šempeter, Ankarančanke pa bodo gostile Mariborčanke.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več