šport TV 1 logo
12:15
Adrian Mattern, Whitewater Kayak World of Free Sports
šport TV 2 logo
12:00
Slavia Praha - Jablonec Češka liga
šport TV 3 logo
12:00
New York Rangers - Toronto NHL

Branilec Barce priznal: Pri osemnajstih me je vabil Juve, toda…

Avtor: Blaž Magdič
27. 5. 2019, 09.00

Že pred tedni so si nogometaši torinskega Juventusa osmič zapored zagotovili Scudetto, sezona 2018/19 pa se je končala v nedeljo v Genovi, kjer je bila Sampdoria boljša z 2:0. Podobno sezono je imela tudi Barca, ki je blestela v domačem prvenstvu, razočaranje pa doživela v ligi prvakov in domačem pokalu.

Se sprašujete kje je v omenjenem prispevku ključna povezava med italijanskim in katalonskim velikanom? Odgovor je branilec Clement Lenglet.

Francoz je lansko poletje iz Seville prišel na stadion Camp Nou in zelo hitro postal prvokategornik Blaugrane. Mnogi so ga proglasili za eno najsvetlejših točk pri španskih prvakih, 23-letnik pa je priznal, da bi se pred nekaj leti njegova kariera lahko obrnila povsem drugače.

“Ko sem bil star osemnajst let, so mojega očeta poklicali iz Juventusa. Želeli so me v Torinu, nudili so sanjske pogoje, a meni se je zdelo preveč. Bil sem zelo mlad, v drugi francoski ligi sem odigral le deset tekem, oni pa so imeli Bonuccija in Chiellinija. Takrat sem ugotovil, da je podpis za tako velik klub preveliko tveganje,” je španskim medijem priznal branilec, ki je v domovini nastopal za Nancy, leta 2017 odšel v Sevillo, zgolj po eni sezoni pa že zaigral ob boku Lionela Messija.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več