šport TV 1 logo
21:00
Inter - Milan Serie A
šport TV 2 logo
21:00
Trento - Cedevita Olimpija Eurocup
šport TV 3 logo
21:30
Budućnost - Ulm Eurocup

Boženk in Jakopin v boj za najvišja mesta

Avtor: Gregor Kovačič
2. 8. 2020, 09.51

V nedeljo se bo v večernih urah na Kongresnem trgu v Ljubljani končal turnir svetovne serije v odbojki na mivki. V zaključnih obračunih bodo lahko domači gledalci stiskali pesti za lanska zmagovalca Tadeja Boženka in Vida Jakopina, ki bosta branila slovensko čast v središču prestolnice.

Boženk in Jakopin sta v sobotni četrtfinalni poslastici pod reflektorji premagala rojaka in državna prvaka Nejca Zemljaka in Jana Pokeršnika z 28:26 in 21:19 ter se uvrstila med najboljše štiri.

Ta bo na sporedu ob 18. uri, pomerila pa se bosta proti Italijanova Andrei Abbiatiji in Tizianu Andreatti, ki sta bila boljša od Avstrijcev Maximiliana Trummerja in Felixa Friedla z 21:15, 21:19.

V prvem polfinalu bosta igrali favorizirani avstrijski dvojici. Izkušena Clemens Doppler in Alexander Horst bosta izzvala prva nosilca Alexandra Huberja in Christopha Dresslerja. Slednja sta v četrtfinalu premagala Črtomirja Bošnjaka in Danijela Pokeršnika z 21:12, 21:18.

V ženski konkurenci slovenskih nastopov v boju za najvišja mesta ne bomo spremljali. V četrtfinalu sta nastopili Monika Potokar in Tjaša Kotnik, ki sta morali po treh nizih z 17:21, 21:19, 9:15 priznati premoč Latvijkama Anete Namike in Varvara Brailko.

Z ženskima polfinalnima obračunoma se bo ob 15. uri tudi začel popoldanski spored v Ljubljani, vrhunec pa bo dogajanje na Kongresnem trgu doživelo od 19. ure naprej, ko bosta na vrsti najprej oba obračuna za tretje mesto, nato pa še za naslov prvaka. Ženski finale bo ob 21. uri, moški uro pozneje.

Skladno z ukrepi in priporočili NIJZ bo tako na in ob prizorišču lahko 500 oseb, na tribunah bo lahko 400 gledalcev ob upoštevanju minimalne medsebojne razdalje z ločenimi sedeži.

Foto: sportida.com

Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Goriški Iračan se je pošalil z Dinamove obrambe...Več

2

VIDEO: Pele do evrogola v stilu svojega brazilskega soimenjaka...Več

3

VIDEO: V Sevnici z brazilsko dvojno peto “zmešali obrambo”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

»Ko medil se je Lille …«...Več

2

VIDEO: Gajser izpeljal Supermana brez posledic...Več

3

Iz Španije: Juve je želel Messija, a je Ronaldo rekel NE!...Več