šport TV 1 logo
22:05 V ŽIVO
Tampa Bay - Washington NHL
šport TV 2 logo
22:15
Vrhunci 38. kola Serie A
šport TV 3 logo
22:00
VN Švice, druga dirka MXGP 2017

Boženk in Jakopin v boj za najvišja mesta

Avtor: Gregor Kovačič
2. 8. 2020, 09.51

V nedeljo se bo v večernih urah na Kongresnem trgu v Ljubljani končal turnir svetovne serije v odbojki na mivki. V zaključnih obračunih bodo lahko domači gledalci stiskali pesti za lanska zmagovalca Tadeja Boženka in Vida Jakopina, ki bosta branila slovensko čast v središču prestolnice.

Boženk in Jakopin sta v sobotni četrtfinalni poslastici pod reflektorji premagala rojaka in državna prvaka Nejca Zemljaka in Jana Pokeršnika z 28:26 in 21:19 ter se uvrstila med najboljše štiri.

Ta bo na sporedu ob 18. uri, pomerila pa se bosta proti Italijanova Andrei Abbiatiji in Tizianu Andreatti, ki sta bila boljša od Avstrijcev Maximiliana Trummerja in Felixa Friedla z 21:15, 21:19.

V prvem polfinalu bosta igrali favorizirani avstrijski dvojici. Izkušena Clemens Doppler in Alexander Horst bosta izzvala prva nosilca Alexandra Huberja in Christopha Dresslerja. Slednja sta v četrtfinalu premagala Črtomirja Bošnjaka in Danijela Pokeršnika z 21:12, 21:18.

V ženski konkurenci slovenskih nastopov v boju za najvišja mesta ne bomo spremljali. V četrtfinalu sta nastopili Monika Potokar in Tjaša Kotnik, ki sta morali po treh nizih z 17:21, 21:19, 9:15 priznati premoč Latvijkama Anete Namike in Varvara Brailko.

Z ženskima polfinalnima obračunoma se bo ob 15. uri tudi začel popoldanski spored v Ljubljani, vrhunec pa bo dogajanje na Kongresnem trgu doživelo od 19. ure naprej, ko bosta na vrsti najprej oba obračuna za tretje mesto, nato pa še za naslov prvaka. Ženski finale bo ob 21. uri, moški uro pozneje.

Skladno z ukrepi in priporočili NIJZ bo tako na in ob prizorišču lahko 500 oseb, na tribunah bo lahko 400 gledalcev ob upoštevanju minimalne medsebojne razdalje z ločenimi sedeži.

Foto: sportida.com

Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Zlatan najprej “zamočil”, nato razparal mrežo Cagliarija...Več

2

VIDEO: Pot Iličića od neprepričljivega Palerma do dominantne Atalante...Več

3

VIDEO: PSG po enajstmetrovkah do domače trojne krone...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Rebić se je veselil, še preden je Ibra zabil...Več

2

Bomba iz Anglije: Ronaldo se je dogovoril z Newcastlom!...Več

3

Tri tedne pred nadaljevanjem MXGP sezone Gajser trenira na vso moč (VIDEO)...Več