single
[38]
120336

Boštjan Maček v Kairu osvojil četrto mesto

Avtor: Kenny Jan
2. 3. 2021, 18.50

Slovenski strelec v trapu Boštjan Maček je na prvi letošnji tekmi za svetovni pokal v Kairu zasedel četrto mesto, potem ko je v finalu šestih najboljših tekmovalcev iz kvalifikacijske tekme zadel 29 letečih tarč. Zmagal je Hrvat Anton Glasnović, za njim sta se uvrstila Španca Joan Garcia in Alberto Fernandez.

Oseminštiridesetletni prekmurski strelec se je v velikem slogu vrnil na veliko mednarodno sceno po enoletnem premoru zavoljo pandemije novega koronavirusa. Evropski prvak iz Leobersdorfa 2018 ter nosilec bronastega odličja z evropskih prvenstev v Beogradu 2011 in na Pragerskem 2015 je na dvodnevni tekmi v kvalifikacijskem delu zadel 118 letečih tarč, v finalu pa med velemojstri tega olimpijskega športa zasedel končno četrto mesto.

Maček je v ponedeljek zadel 71 od možnih 75 glinastih golobov. V drugi seriji je zadel vseh 25 glinastih golobov, v prvi in tretji seriji pa po 23 letečih tarč. Danes ta bili na sporedu še dve seriji: najprej je zadel 22, nato pa 25 glinastih golobov in se kot šesti prebil v veliki finale.

V njem je bil razred zase Anton Glasnović, ki je na končni preizkušnji pod žarometi takoj ujel pravi ritem, njegovi konkurenti pa so streljali zelo vihravo. Med njimi je bil tudi Maček, ki je v uvodnih desetih strelih zgrešil tri tarče, v nadaljevanju pa zadel 20 od 25 strelov.

Prvi je finalno prizorišče zapustil Poljak Tomasz Pasierbski, nato olimpijski prvak iz Londona 2012, Hrvat Giovanni Cernogoraz. Maček in Fernandez sta se v nadaljevanju srdito spopadla za preboj na tretje mesto, krajšo pa je potegnil strelec iz Slovenije, ki se je drugič v svoji karieri prebil v veliki finale na tekmah za svetovni pokal. Prvič se je v Suhlu 2008, kjer je osvojil peto mesto.

V Egiptu so v kvalifikacijskem delu nastopili še trije slovenski strelci. Denis Vatovec (113) je na dvodnevni tekmi zasedel 24., Tadej Kostanjevec (112) 28., Ivan Krkač (111) pa 30. mesto.

V konkurenci MQS sta nastopila tudi Tomaž Blazinšek in Aleš Hozjan. Prvi je v petih serijah zadel 111, drugi pa 101 letečih tarč.

Najboljši tekmovalci s puško šibrenico se bodo znova zbrali v indijskem New Delhiju med 18. in 29. marcem. Nato sledijo tekme v južnokorejskem Changwonu med 16. in 27. aprilom, italijanskem Lonatu med 7. in 17. majem in azerbajdžanskem Bakuju med 21. junijem in 2. julijem, kjer bo med 18. in 24. oktobrom tudi veliki finale svetovnega pokala.

Slovenski strelci v trapu, ki še nimajo kvote za nastop na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, bodo med 20. majem in 6. junijem v Osijeku nastopili tudi na evropskem prvenstvu z zračnim, malokalibrskim in velikokalibrskim orožjem ter puško šibrenico.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več