single
[38]
171342

Boštjan Maček prvi dan svetovnega prvenstva s 47 zadetimi tarčami

Avtor: Klemen Verlič
26. 9. 2022, 18.15

Slovenski strelec v trapu Boštjan Maček je po uvodnih dveh serijah svetovnega prvenstva v Osijeku na 39. mestu v konkurenci 154 strelcev iz 65 držav. Petdesetletni Prekmurec je zadel 47 od 50 možnih letečih tarč.

Poleg Mačka, sicer evropskega prvaka iz avstrijskega Leobersdorfa 2018 ter nosilca dveh bronastih odličij iz Beograda 2011 in Pragerskega 2015, nastopata še dva Slovenca. Štiriintridesetletni strelec iz Gornje Radgone Tadej Kostanjevec je uvodni dan končal z enakim izkupičkom kot Maček in je na 42. mestu, medtem ko bo 51-letni Primorec Denis Vatovec (39) hitro pozabil uvodni dan tekmovanja v slavonski prestolnici, saj je trenutno na 146. mestu.

Po prvem dnevu tekmovanja so na vrhu Katarec Rašid Hamad Al-Athba, Perujec Alessandro De Souza Ferreira, Britanec Aaron Heading, Tajvanec Kun-Pi Yang in Američan Derrick Scott Mein, ki so bili danes nezgrešljivi.

Edina slovenska predstavnica v članski konkurenci na svetovnem prvenstvu na Hrvaškem, Jasmina Maček, je po prvem dnevu na 68. mestu. Dvainštiridesetletna Prekmurka je v današnjih dveh serijah zadela 38 letečih tarč.

V vodstvu je Nemka Kathrin Murche (49), sledijo ji Francozinja Carole Cormenier, Italijanka Giulia Grassia, Portoričanka Augusta Rose Campos-Martyn in Kitajka Xiaojing Wang (vse po 48).

V torek bosta na sporedu dve, v sredo pa še zadnja, peta serija. Ta dan bosta v tej olimpijski disciplini na sporedu tudi finalna obračuna v moški in ženski konkurenci, ki si ju boste lahko ogledali na Šport TV. Pravico nastopa si bo zagotovilo osem najboljših strelk in strelcev iz kvalifikacijskega dela tekmovanja.

Svetovno prvenstvo: Trap, ženske, sreda ob 14.10 na Š1
Svetovno prvenstvo: Trap, moški, sreda ob 15.55 na Š1

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

2

Zadnja ekipa Alpske lige namučila Železarje, ki v Podmežakli ostajajo neporaženi (VIDEO)...Več

3

Golemac: “Pričakujemo težko tekmo, toda moramo iti na zmago!” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

2

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več

3

Théo Hernández: v bratovem imenu...Več