single
[2]
138905

Borussia v odličnem položaju: Kmalu namesto Haalanda soigralec Benjamina Šeška?

Avtor: Blaž Magdič
13. 10. 2021, 13.50

Športni, še posebej nogometni konglomerat, ki je povezan z znano energijsko pijačo, raste iz leta v leto. Rdeči biki imajo ta hip pod svojim okriljem mnoge klube širom sveta, v evropskem prostoru seveda izstopata RB Salzburg in RB Leipzig. Naravna pot večine igralcev pravi, da se iz avstrijskega velikana prestopi v bratski nemški klub, a očitno vsakič temu ni tako.

Nemški medij Sport1 poroča o tem, da utegne soigralec slovenskega bisera Benjamina Šeška pri zasedbi iz Salzburga kmalu okrepiti vrste nemškega velikana. Toda Karim Adeyemi naj bi poleti 2022 oblekel dres dortmundske Borussie in ne Leipziga.

Omenjeni medij poroča, da je športni direktor rumeno-črnih Michael Zorc že v napredni fazi pogovorov z zastopniki devetnajstletnega napadalca, ki je v Avstrijo prišel leta 2018 iz akademije Unterchahinga. 180 centimetrov visoki mladenič, ki je trikrat že oblekel dres nemške izbrane vrste, je na nogometni tržnici ta hip ocenjen na dobrih 20 milijonov evrov.

Prestop bi lahko predstavljal logično odločitev moštva iz Dortmunda, če bi po koncu aktualne sezone njihovo jato zapustil zvezdnik Erling Braut Haaland. Odhod Adeyemija iz vrst Salzburga pa bi hkrati lahko pomenil tudi dodatne možnosti za dokazovanje Benjamina Šeška. Angleži bi temu rekli “win-win” situacija.

 

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Neverjetna trojna obramba vratarja Regensburga! (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Sporna enajstmetrovka za zmago Bayerna...Več

3

VIDEO: Sellouki, mariborski nogometni samouk...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Šimundža: Nisem nezamenljiv, v stilu mariborske šole si sam nalagam pritisk...Več

2

VIDEO: Šport TV, Olimpija in Mura v akciji “30 sekund ti lahko reši življenje”...Več

3

NAPOVED TEDNA: Začetek na ledu, konec v Celju...Več