single
[5]
194097

Bombač pred derbijem velikanov za naslov prvakov: Želim si povečati zbirko zlatih medalj

Avtor: Klemen Verlič
2. 6. 2023, 11.10

Le dober mesec je minil, odkar sta se madžarska večna rokometna rivala pomerila kar štirikrat v 24 dneh. Rivalstvo dveh rokometnih velikanov pa dosega vrhunec, saj se v petek začenja finale madžarskega državnega prvenstva.

V vlogi branilcev naslova bodo v ponovni izvedbi pogosto videnega finala igrali člani Szegeda, pri katerem si kruh služijo Dean Bombač, Borut Mačkovšek, Matej Gaber in nekdanji slovenski reprezentant Mario Šoštarič. Prav Szeged si je s prvim mestom po rednem delu prvenstva priigral pomembno prednost domačega terena v finalni seriji na dve zmagi.

Vezsprem na drugi strani optimizem pred začetkom uvodnega dvoboja lahko črpa s prepričljivih predstav v ligi prvakov, v kateri je večne rivale prepričljivo premagal. Tudi s pomočjo Gašperja Marguča. Prav tako je na medsebojnih dvobojih zgodovinsko gledano boljši Vezsprem, ki je na 188 derbijih zabeležil kar 128 zmag, Szeged je slavil 53-krat, do novih dveh pa mu bo pomagal priti slovenski reprezentant Dean Bombač, ki je v napovedih pred začetkom finala previden.

“Težko je ugibati, kaj se bo zgodilo v finalu. Najprej sledi petkov domači obračun, ki je v mojih očeh prava tekma za življenje in smrt. Finale začnemo v svoji dvorani, kar je prednost, ne smemo pa pozabiti, da smo prvaki. Ponovno želimo ubraniti naslov! Zase, za svojo družino in naše navijače. Kot športnik imaš nekaj let časa, da nabereš naslove in medalje. Zdaj si vsekakor želim povečati število zlatih za še eno!,”  je za madžarske medije pred uvodnim dvobojem dejal Dean Bombač.

Szeged – Veszprem ob 18.10 na Šport TV 1!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več