single
[9]
168975

Boj za evropskega prvaka v speedwayu tik pred vreliščem

Avtor: Rene Vidmar
3. 9. 2022, 08.11

Poljski Lodž že nestrpno pričakuje najboljše evropske speedwayiste, ki bodo nadaljevali s serijo SEC (Speedway Euro Championship). Dirko s prizorišča, kjer so številna spektakularna prehitevanja zagotovljena si boste v sobotnem neposrednem prenosu lahko ogledali samo na Šport TV.

Dve postaji pred koncem sezone se bližamo končnemu odgovoru na vprašanje, kdo bo osvojil naslov evropskega prvaka v speedwayju. Delček skrivnosti bo razjasnila že poljska preizkušnja. Po dveh dirkah je v najboljšem položaju Poljak Janusz Kołodziej, ki ima pred rojakom Patrykom Dudkom tri pred aktualnim prvakom iz Danske Mikkelom Michelsenom pa štiri točke prednosti.

Skupno sicer v prvenstvu tekmuje 16 dirkačev. Od tega je bilo pet najboljših dirkačev lanske sezone neposredno uvrščenih na zaključne dirke (Mikkel Michelsen in njegov danski rojak Leon Madsen, Britanec Dan Bewely ter Poljaka Patryk Dudek in Piotr Pawlicki, pet (Latvijec Andžejs Lebedevs, Francoz Dimitri Berge, Danec Rasmus Jensen, Poljak Bartosz Smektala in Britanec Adama Ellis) pa si jih je moralo mesto zagotoviti na kvalifikacijski dirki, ki je 18. junija potekala v Krškem. S posebnim povabilom v prvenstvu nastopajo tudi Francoz David Bellego, Nemec Kai Huckenbeck, Čeh Vaclav Milik, Šved Oliver Berntzon in Poljak Janusz Kołodziej. Na vabilo organizatorjev bo tokrat nastopil tudi domačin Kacper Woryna,

Da bodo boji še kako napeti, bo poskrbelo prizorišče, ki zaradi širine omogoča izbiro različnih linij in s tem številnih prehitevanj. Organizatorji obljubljajo, da bo svoje dodalo tudi občinstvo. To naj bi po predvidevanjih do zadnjega kotička zapolnilo Moto Areno, ki je bila zgrajena v letih 2016 in 2018 in sprejme nekaj več kot 10 tisoč gledalcev.

Tekmovanje se bo sicer sklenilo 23. septembra v čeških Paradubicah.

Speedway Euro Championship: Rybnik, v soboto od 18.55 dalje na Š1!

Foto: Marcin Bulanda PressFocus NEWSPIX.PL via Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Ivo Jan: Aleš Mušič je bil izjemno nepopustljiv in zanesljiv hokejist...Več

2

VIDEO: Sablja na tekmi lige prvakov očistil pajčevino, Muršakovi zatresli kar desetkrat...Več

3

VIDEO: V Kopru s futsal vrtiljakom zmedli obrambo nasprotnika...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Saj ni res, pa je: Neuspešno poskušal zadeti s sredine, nato je vajo ponovil nasprotnik…(VIDEO)...Več

2

Ultimativna čast: Dres Aleša Mušiča za večno pod stropom Tivolija (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več