šport TV 1 logo
12:30
Parma - Inter Serie A
šport TV 2 logo
12:15
Nimes - Nice Ligue 1
šport TV 3 logo
12:30
Thun - Wisla Plock EHF Liga prvakov

Bogatajeva pred domačimi navijači do 3. mesta

Avtor: Gregor Kovačič
8. 2. 2019, 16.43

Smučarke skakalke so danes na Ljubnem opravile prvo od treh tekem svetovnega pokala ta konec tedna. Na prvi posamični preizkušnji je danes zmagala Norvežanka Maren Lundby (268,9 točke), najboljša Slovenka pa je bila Urša Bogataj (262,6) na tretjem mestu. Na zmagovalnih stopničkah je bila še Japonka Sara Takanashi (263,7).

“To sem si želela že nekaj časa, vesela sem, da se mi je končno ‘poklopilo’. To je res nekaj posebnega, tu je moja družina, moji najbližji, to je nekaj najlepšega,” veselja po prvih stopničkah v karieri, skupno pa tretjih za Slovenijo to sezono, ni mogla skriti Bogatajeva.

“Tako kot sem se doslej veselila uspehov reprezentančnih kolegic, se danes tudi svojega. Da mi je to uspelo pred domačim občinstvom, pa je še toliko bolj posebno,” je dodala skakalka iz okolice Polhovega Gradca, ki je priznala, da je potočila tudi solzo ali dve.

In ne le ona. Z njo so po tekmi jokale tudi njene reprezentančne kolegice, saj pravijo, da so tako tesno povezane in se skupaj veselijo uspehov vsake izmed njih.

Zdaj poškodovana Ema Klinec, zadnja leta najboljša Slovenka, ki je na berglah glasno spodbujala reprezentančne kolegice, prav tako ni mogla skriti solz veselja. “Jaz sem navdušena. Urša je pokazala, da je zrela za stopničke. Naredila je dva res izjemna skoka. Super je bilo, da je bila po prvi seriji četrta, da je lahko na polno napadla in se na vrhu ni preveč obremenjevala s stopničkami,” je dejala Klinčeva, ki je za sobotno tekmo trdno prepričana o novih stopničkah Slovenk.

Danes so bile namreč uspešne vse slovenske skakalke, ki so razveselile blizu 4000 gledalcev pod Rajhovko, saj se je vseh pet uvrstilo med dobitnice točk. Niki Križnar, v katero je bilo uperjenih največ pričakovanj, je v finalu uspela daljava dneva (91,5 metra), ki jo je popeljala na končno šesto mesto. Za lep ekipni uspeh so poskrbele še Špela Rogelj s 14., Jerneja Brecl s 24. in Katra Komar s 25. mestom.

“Res smo lahko zelo veseli. Danes sem po dolgem času dobil rosne oči. Zelo sem vesel, da je to uspelo celotni ekipi, da je Urši uspelo prikazati dva zelo dobra skoka. Dolgo je že čakala stopničke, mislim, da je bila prva na lestvici, ki si jih je zaslužila. Tudi Nika je že dolgo blizu, mislim pa, da ko bo prikazala dva taka skoka, kot je bil finalni, bo tam. Dve med šest, in še tri v točkah, to je super!” je po tekmi ocenil trener slovenske vrste Zoran Zupančič in dodal, da Križnarjeva ostaja dolžnica za nedeljsko tekmo.

Še prej, v soboto, bo pod Rajhovko kot novost ekipna tekma. Zupančič je za nastop določil Bogatajevo, Križnarjevo, Rogljevo in Breclovo, ter odkrito napovedal lov na nove stopničke. “Le Nemke ta čas res odstopajo, tako da jutri merimo na nove stopničke. Če bodo dekleta nastopila tako, kot znajo, se lahko borimo tudi za drugo mesto. Gremo naprej!” je napovedal slovenski selektor.

Skakalni praznik v mestecu ob Savinji se bo v soboto tako nadaljeval z ekipno tekmo, ki bo obenem generalka za bližnje nordijsko svetovno prvenstvo v Seefeldu, v nedeljo pa sklenil s še eno posamično preizkušnjo. Obe se bosta s prvo serijo začeli ob 14. uri.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

VIDEO: Matevž Irt in njegova Francesca...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

Prepelič dobil bitko z Realom, s starim prijateljem prihaja v Ljubljano...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več