single
[15]
92749

Boe si bo zaradi rojstva otroka vzel nekaj odmora

Avtor: Gregor Kovačič
14. 12. 2019, 12.22

Najboljši biatlonec minule sezone in trenutno vodilni tekmovalec v svetovnem pokalu Norvežan Johannes Thingnes Boe je napovedal, da v kratkem načrtuje krajši tekmovalni premor. Postal bo namreč oče. "Moram, no, rad bi bil doma, ko se bo bližalo rojstvo," je za časnik Heilbronner Stimme razložil Boe, ki je v petek dosegel svojo 39. zmago.

Vsekakor si Boe februarja želi nastopiti na svetovnem prvenstvu v italijanski Anterselvi, zato bo konec januarja bržkone nastopil tudi na zadnji tekmi pred SP na Pokljuki.

“Do prvenstva bom zanesljivo nazaj. Zame je zaradi vseh okoliščin to glavni cilj v sezoni 2019/20,” je še dejal mlajši od bratov Boe, petkratni svetovni prvak.

V teh dneh, ko je z mislimi že pri novi družini, mu veliko pomeni, da mu v svetovnem pokalu ob strani stoji starejši brat Tarjei. “Kot športniki noro veliko potujemo in smo zelo malo z bližnjimi. Prav zato je še toliko lepše, da sva skupaj in lahko drug drugemu pomagava. Lepo je deliti vse lepe in malo manj lepe trenutke z nekom, na kogar se lahko popolnoma zaneseš.”

Starejši, že 31-letni Tarjei Boe je prav tako olimpijski prvak in ima v vitrinah devet zlatih odličij s svetovnih prvenstev.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

2

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

3

Junak Interjevih navijačev pred Meazzo dobil čudovit grafit (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več

2

Tim Gajser: Najtežje pričakujem ponovno druženje z navijači...Več

3

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več