single
[15]
187368

Boe nadaljuje z dominanco, Jakov Fak do trinajstega mesta

Avtor: Klemen Verlič
18. 3. 2023, 13.51

Norvežan Johannes Thingnes Boe je v Oslu dobil tudi zasledovalno biatlonsko tekmo za svetovni pokal in slavil že 18. zmago v sezoni. Jakov Fak je zasedel 13. mesto, Toni Vidmar pa 25.

Kako obvladuje konkurenco, je Boe dokazal na zadnjem streljanju, ko je pred 20. strelom odločil puško, pred tem je moral enkrat v kazenski krog, s prstom na ustnicah nakazal občinstvu naj utihne, nato pa pomeril in zadel tarčo ter se odpravil naproti novi zmagi.

Zadnji krog je začel z minuto prednosti in si vzel tudi čas za užitek in pozdravljanje publike.

V ozadju je potekal le boj za drugo mesto. Tega je dolgo trdno držal Norvežan Sturla Holm Laegreid, ki pa je na zadnjem strelskem postanku prvič zgrešil in ponudil priložnost Nemcu Benediktu Dollu, Francozu Quentinu Fillonu Mailletu in rojaku Tarjeiju Boeju, ki se je na tekmo podal kot 20., na koncu pa je bil z dobrim streljanjem v boju za zmagovalni oder.

Napako Laegreida je kaznoval Francoz, ki je na koncu za Boejem zaostal 32,7 sekunde, Laegreid pa je drugo mesto zgrešil za 17 sekund.

Zelo dobro je nastopil tudi Jakov Fak, ki je moral v kazenski krog le po drugem strelskem postanku, na koncu pa napredoval s 17. na 13. mesto in potrdil nastop na nedeljskem zasledovanju.

Manj natančen je bil s puško Anton Vidmar, ki je v četrtek s 15. mestom v sprintu zabeležil najboljši izid kariere. Danes pa je moral v kazenski krog dvakrat že po prvem streljanju, do konca pa je dodal še dve napaki in po dobrem teku v zadnjem krogu končal na 25. mestu.

Kaj je možno z dobrim streljanjem, je dokazal Švicar Nicklas Hartweg. Ta je z ničlo napredoval z 32. na šesto mesto.

V Oslu bo danes ob 15. uri še ženski sprint, na katerem bodo nastopile tudi Polona in Živa Klemenčič ter Anamarija Lampič.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović in Grabić: Olimpija je bila odlična in krivec za slabše Celje! (VIDEO)...Več

2

Analiza Šport TV: Pohvale Zeljkoviću, Olimpija je odrezala Popovića in Matka (VIDEO)...Več

3

Na derbiju vodilnih ekip brez zmagovalca, Celje na vrhu ohranja sedem točk prednosti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več