KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[1176]
166356

Bo Tim Gajser po VN Švedske le še korak oddaljen od novega naslova?

Avtor: Urban Kolman
6. 8. 2022, 09.10

Jutri se nadaljuje sezona motokrosa, ki vstopa v zadnji del. Tim Gajser in druščina bodo tokrat tekmovali na jugu Švedske v mestu Uddevalle. Poleg trikratnega šampiona bosta na Švedskem nastopila tudi Jan Pancar v razredu MX2 in Jaka Peklaj v razredu EMX125. Dirke razredov MXGP in MX2 boste od 13.00 dalje lahko spremljali na Šport TV 1.

Gajser se bo na VN Švedske poskušal pobrati po slabših rezultatih na VN Češke in Flandrije. Na Švedskem je v karieri zbral dve zmagi, eno v razredu MX2, eno v razredu MXGP. Leta 2019, ko je na Švedskem zadnjič bila organizirana dirka, je končal na 2. mestu, boljši je bil Nizozemec Glenn Coldenhoff.

V teoriji lahko slovenski dirkač z zmago potrdi četrti naslov svetovnega prvaka razreda MXGP, a za to bi se moralo iziti kar nekaj stvari. Kljub temu bi z dobrim rezultatom naredil velik korak proti naslovu, ki bi ga nato brez večjih težav potrdil na VN Finske.

25-letnik ima v skupnem seštevku kar 122 točk prednosti pred drugim Jeremyjem Seewerjem in zato je težko videti, da bi letos naslov prvaka romal kam drugam kot v roke Malkočana. Kljub temu bodo dirki na VN Švedske vse prej kot lahki, dirkači, kot so Seewer, Coldenhoff in Prado, imajo tako kot Gajser izkušnje z zmagovanjem na švedski progi, medtem ko na dirko v odlični formi prihajata Nizozemca Bogers in Vlaanderen.

VN Švedske, jutri od 13. ure dalje, samo na programu Š1!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več