single
[2]
140021

Bo Overmars zapustil Ajax?

Avtor: Urban Kolman
24. 10. 2021, 13.35

Po poročanju angleških medijev naj bi bil športni direktor Ajaxa Marc Overmars v pogovorih o selitvi na Otok, kjer bi postal športni direktor Newcastle Uniteda. Overmars ima z Ajaxom sklenjeno pogodbo, ki traja še tri leta, a naj bi ga selitev v premier ligo zanimala.

Newcastle United je v preteklih tednih prevzela nova lastniška skupina, kjer glavno vlogo igra Savdski investicijski sklad. Kmalu po prevzemu so odpustili glavnega trenerja Steva Bruca in sedaj iščejo njegovega naslednika, poleg tega želijo spremeniti strukturo delovanja kluba. Ravno zato iščejo osebo, ki bi prevzela vlogo športnega direktorja.

Med kandidati so se v zadnji tednih omenjali Overmars, Ralf Ragnick in Luis Ocampos. Za kakršenkoli prestop Overmarsa bi morale “srake” plačati odškodnino, a to za nove lastnike ne bi bila težava. Overmars je v Ajax prišel pred 9 leti in ga postavil nazaj na noge, sploh kar se tiče rezultatov v Evropi.

O prihodnosti športnega direktorja so vprašali tudi trenerja Erika ten Haga, ki je dejal: “Ne bom komentiral govoric. Overmars je v klub prišel pred leti in začel proces, ki še traja in ne verjamem, da bo odšel preden ga zaključi.”

Tudi stratega so povezovali s stolčkom “srak”, a Nizozemec je jasen: “To me ne zanima. Osredotočenost mora biti na Ajaxu, to velja za vse v klubu in trener mora biti vzgled.”

Tekmo Ajax-PSV lahko ob 16.40 spremljate na Š3!

Foto: Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Omić: Vrnil sem se v najlepšo dvorano (VIDEO)...Več

2

Neverjetna trojna obramba vratarja Regensburga! (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Sporna enajstmetrovka za zmago Bayerna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Šimundža: Nisem nezamenljiv, v stilu mariborske šole si sam nalagam pritisk...Več

2

VIDEO: Šport TV, Olimpija in Mura v akciji “30 sekund ti lahko reši življenje”...Več

3

NAPOVED TEDNA: Začetek na ledu, konec v Celju...Več