šport TV 1 logo
20:40 V ŽIVO
Lyon - Angers Ligue 1
šport TV 2 logo
18:55 V ŽIVO
Slaven - Dinamo Hrvaška liga
šport TV 3 logo
20:25 V ŽIVO
Standard - Genk Belgijska liga

BLOG: Velik poklon, Don Quagliarella!

Avtor: Žiga Ikič
27. 3. 2019, 11.53

Vzponi in padci. In to ne majhni, z lahkoto premostljivi. Ogromni, izdatni, prežeti z osebno situacijo, ki je bila nadvse zahtevna. Ob vsem tem bi marsikdo pokleknil in se umaknil v osamo. A ne Fabio Quagliarella, ki piše zgodovino italijanskega nogometa. In to z najbolj zlatimi črkami.

Italija je enkratno začela kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu 2020, po uvodnih dveh tekmah ima dve zmagi, šest točk, osem doseženih zadetkih in nobenega v svoji mreži. Sprva je padla Finska z 2:0, zdaj še Lihtenštajn s 6:0. Saj ne, da sta to ekipi, ki bi morali biti v podobnem razredu z Azzuri, a bistvo zapisa se skriva drugje.

Na obeh tekmah je zaigral napadalec Fabio Quagliarella. Neapeljčan, ki trenutno nadvse uspešno nastopa za Sampdorio. In se ne nahaja v drugi nogometni pomladi, pač pa morda v tretji ali četrti. A dejstvo je, da igra v formi svojega življenja. Proti Finski je vstopil s klopi, proti Lihtenštajnu pa je po več kot 10 letih znova začel v udarni postavi Italije.

Ne le to, Don Quagliagol se je vpisal med strelce. Ne enkrat, natančen je bil dvakrat. S tem je postavil nov rekord in je pri 36 letih in 54 dneh najstarejši strelec za izbrano vrsto Italije. Tu je zamenjal Cristiana Panuccija, ki je pred tem zadetek dosegel s 35 leti in 62 dnevi.


Naj ponazorimo. Ko je Neapeljčan debitiral v Serie A, je bil Gigio Donnarumma star eno leto, Alessio Romagnoli 5 let, Nicolo Zaniolo eno leto, Giorgio Chiellini 15 let, Moise Kean pa le dva meseca in pol. In danes so to njegovi reprezentančni soigralci.

A do vrnitve v izbrano vrsto, v kar ni iskreno verjel niti sam, je prišlo na podlagi fenomenalnih iger v dresu Blucerchiatov. V 37. letu igra najbolj plodno sezono, saj je trenutno pri 21 zadetkih in sedmih podajah v Serie A. V hrbet mu gledata tudi Cristiano Ronaldo in Krzystof Piatek.

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Moderni Ajax veliko dolguje Johanu Cruyffu...Več

2

Nejc Mravlja: Bo 100 milijonov dovolj za nakup Hazarda?...Več

3

Nedelja za zgodovino: Gajser na robu solz z navijači pel himno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Ivo Jan: Jan Muršak se je odločil, da ne bo zraven (video)...Več

2

VIDEO: Kraljevski dve minuti in dve epski mojstrovini Iličića...Več

3

VIDEO: Tim Gajser razveselil slovenski ovinek in švignil mimo Cairolija...Več