šport TV 1 logo
18:00
VN Lommla, 1. dirka MXGP
šport TV 2 logo
17:00
Milan - Roma Serie A
šport TV 3 logo
18:00
PSG - Dijon Ligue 1

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!

Avtor: Žiga Ikič
22. 9. 2020, 10.14

Niti enega samega delovnega dne v svetu treniranja članskih ekip ni imel za seboj legendarni italijanski boem, pa si je prislužil privilegij vodenja najuspešnejšega kluba na Apeninskem polotoku. Ergo, ima faktor X, že uvodna tekma pa je pokazala tudi pozitivne vzgibe njegovega karakterja, ki ekipi omogoča doseganje frekvenc, ki jih pod prejšnjim trenerjem ni zmogla.

Med navijači Juventusa je završalo od navdušenja, ko je bilo sredi poletja znano, da bo mlado ekipo Stare dame prevzel veliki Andrea Pirlo. Jasno, Juventus je znan kot klub, ki se je do svojih legend na trenutke vedel… No, ne ravno tako, kot bi si navijači želeli. Zato je bil Pirlo zelo toplo sprejet nazaj v črno-belo družino.

Glej ga zlomka, ekspresno hitro za tem, pa je razvoj dogodkov ponudil nepredviden scenarij. Nekdanji vezist je za krmilom prvega moštva Juventusa zamenjal Maurizia Sarrija, kar pa je pri delu strokovnjakov in navijačev prižgalo tudi obrambni mehanizem. Prva ekipa Juventusa je vendarle pojem v nogometu, pred seboj pa ima vselej samo najvišje cilje. Pa to lahko naprti povsem zelenemu Pirlu, ki je med trenerji popoln devičnik? Mnenja so bila deljena.

A pristaši serijskega italijanskega državnega prvaka so lahko mirni. Vsaj tako se zdi po prvi tekmi, ki jo je na uvodu v novo sezono vodil Andrea Pirlo. Stara dama je brez pretresov prikrmarila do suverene zmage s 3:0 proti Sampdorii in vpisala prvi paket treh točk.

Saj ne, da bi ekipa iz Genove morala biti referenčna točka, a način, na katerega je nekdanji nogometaš Interja, Milana in Juventusa prišel do krstnega uspeha v Serie A, daje vedeti, da ima nekaj, kar predhodnik(i) ni(so) imel(i).

Izhajam iz tega, da je Andrea Pirlo popolnoma neodvisen in neobremenjen. Njegov boemski življenjski slog, neomejena inteligenca in šampionski karakter, na posteljici izjemnih uspehov iz igralskih časov ter spoštovanja, ki ga uživa po Evropi in svetu, mu ne dajejo potrebe po tem, da bi svoj ego gradil v slačilnici.

Prekaljenega uživača življenjskih radosti in ljubitelja dobre hrane ter žlahtne kapljice je dovolj le spustiti na klop, on pa bo v stilu svojih življenjskih nazorov ekipo, sestavljeno za naslove, le pustil igrati. Pirlo nima težav s tem, da mladega prišleka Dejana Kuluševskega nemudoma spusti na zelenico in mu ponudi odprte roke. To mu je makedonski Šved vrnil s krasno predstavo in zadetkom. Pirlo nima težav niti s tem, da Italijanom neznanega Američana Westona McKennija nemudoma po prihodu v Torino postavi v udarno postavo. Verjetno mu niti za trenutek ni poskočil srčni utrip, ko je v prvo enajsterico postavil praktično povsem neizkušenega Gianluco Frabotto.

Tako odgovorno in enormnemu pritisku izpostavljeno ekipo, kot je prvo moštvo Juventusa, postaviti v naročje neizkušenemu trenerju je v vsakem pogledu eksperiment. A, če je ta oseba Andrea Pirlo, ki deluje na pogon izkušenj iz igralskih časov, nogometne inteligence, nezaustavljivega šarma in čvrstega karakterja, potem so možnosti za uspešno zgodbo očitno velike.

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Juventus lansiral četrti dres, ki ga je oblikoval Pharrell Williams (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Goriški Iračan se je pošalil z Dinamove obrambe...Več

3

VIDEO: Dragićevi izgubili s trojko v zadnji sekundi...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Balotelli razburil Italijane z novo neprimerno izjavo (video)...Več

2

Nogometaš Hoffenheima zahteval menjavo in odhitel na rojstvo sina...Več

3

VIDEO: Gajserju oglasni pano preprečil novo zmago...Več