single
[3145,3]
146992

Blažič pred Patrasom: “Cilj je biti med 16 najboljšimi v EuroCupu” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
9. 1. 2022, 14.26

Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič prihaja iz športne družine. Kaj lahko bi se zgodilo, da bi namesto žoge v svojih rokah držal smučarski palici, saj je njegov oče smučarski trener. V mladosti je Blažič treniral tudi hokej in nato košarko, kamor ga je usmerila mama. Kaj 31-letnik pravi o aktualni sezoni zmajev in poletnih dosežkih z reprezentanco, si poglejte v spodnjem prispevku.

Blažič se preteklih Olimpijskih iger in končnega četrtega mesta spominja v dobri luči: “Od začetka do konca smo uživali en z drugim. Bilo je emocionalno nabito poletje in zagotovo eno lepših v moji karieri.” Kljub zadovoljstvu z dosežkom je Blažič, kot tudi sam priznava, za osvežitev potreboval kar nekaj časa.

Na zadnji tekmi EuroCupa v letu 2021 je Olimpija premagala Valencio, kjer igrata tudi naša Klemen Prepelič in Mike Toby. Blažič o tekmi in soigralcih iz reprezentance pravi: “Dobili smo se pred in po tekmi. Pogovarjali smo se o reprezentanci. Vesel sem, da sta oba pripravljena priti v reprezentanco.”

V EuroCupu je bila zmaga nad Valencio eden izmed vrhuncev v sezoni, ki je do sedaj bila polna razočaranj: “Začeli smo z dvema zmagama, potem pa črni niz. In kot kapetan čutiš pritisk. Si še bolj fokusiran na delo, še bolj poskušaš motivirati ostale, da se vrneš v nazaj v zmagovalen ritem.”

31-letnik ne skriva, da je letošnji cilj uvrstitev med najboljših 16 v EuroCupu in upa, da so zmaji s kadrovskimi spremembami najverjetneje našli pravo ekipo za to. Kapetan se drugega dela sezone veseli, saj je mnenja, da je ekipa boljša kot na začetku.

VIDEO: Blažič o klubu, nadaljevanju sezone in reprezentanci

Video is not available for your country.

Video, Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več