single
[3137,2]
224803

Bitka za Schalkejevega čudežnega dečka se stopnjuje: V najboljšem položaju Bavarci in biki

Avtor: Urban Kolman
4. 5. 2024, 13.12

Sezona klubskega nogometa se bliža koncu in klubi posledično že stopnjujejo načrte za poletni prestopni rok. V Nemčiji letos ni pričakovati velikih presenečenj oziroma ponovitve lanskega dogajanja, ko je Bayern poskrbel za prestop Harryja Kana. Bavarci bodo kljub temu aktivni, saj želijo konkretno obnoviti ekipo, med drugim želijo pripeljati mladega vezista Schalkeja Assana Ouédraogoja. A v bitki za njegov podpis je tudi RB Leipzig, ki bi sedemnajstletniku lahko takoj ponudil mesto v članski ekipi.

Mladi napadalno naravnani vezist je mladinski produkt kraljevo modrih. Schalkeju se je pridružil že leta 2014. Na začetku letošnje sezone je prodrl v prvo ekipo knapov, a na koncu novembra staknil hujšo poškodbo vezi v gležnju. Vrnil se je šele na začetku marca in od takrat ponovno imel nekaj težav s poškodbami ter tako odigral omejene minute na štirih tekmah.

Kljub temu je vzbudil veliko zanimanje klubov iz Nemčije in Evrope. Največje sta z resnimi ponudbami do zdaj pokazala Bayern in RB Leipzig. Poleg njiju položaj mladeniča spremljajo tudi Eintracht Frankfurt, Hoffenheim, Werder Bremen, Stuttgart, italijanska Atalanta ter angleška Newcastle United in Manchester United.

Mladinski nemški reprezentant je po poročanju Sky Sports Germany pred kratkim sprejel odločitev, da bo poleti zapustil Schalke. Kraljevo modri imajo velike finančne težave, zato so odprti na prodajo, a ohranjajo upanje, da bodo kupca lahko prepričali, da se Ouédraogo za eno sezono vrne kot posojen igralec.

Foto: Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več