single
[3137,2]
230548

Biki v boju s časom: Zvezdnik Eura 2024 še nekaj dni na voljo le za 60 milijonov evrov

Avtor: Urban Kolman
10. 7. 2024, 13.17

Španija se je z zmago proti Franciji uvrstila v veliki finale evropskega prvenstva v Nemčiji. Izjemno pomembno vlogo pri Španiji je igral mladi Lamine Yamal, a skoraj enak, če ne celo večjega učinka na četrtfinalni in polfinalni tekmi je imel napadalni vezist RB Leipziga Dani Olmo. Njegove odlične predstave bi lahko bikom povzročile kar nekaj težav, saj zanimanja za šestindvajsetletnika gotovo ne manjka.

Po poročanju italijanskih in angleških medijev ima Španec v pogodbi odkupno klavzulo v višini 60 milijonov evrov. A težava za klube, ki želijo pripeljati nekdanjega člana Dinama, je, da se ta izteče 15. julija. Kljub omejenemu času naj bi o aktivaciji klavzule resno razmišljali pri serijskih angleških prvakih Manchester Cityju. Olma vidijo kot idealnega igralca, ki lahko zamenja ali Bernarda Silvo ali Kevina De Bruyneja.

Odhod španskega kreatorja bi bil velik udarec za bike, ki se že celo poletje borijo, da skupaj obdržijo lansko ekipo. Uspeli so prepričati slovenskega napadalca Benjamina Šeška in trenerja Marca Roseja. Oba sta podaljšala pogodbi.

Na drugi strani je še vedno neznana usoda nizozemskega napadalca Xavija Simonsa. Nizozemski reprezentant je uradno član PSG-ja, ki ga je pripravljen ponovno poslati na posojo ali celo prodati. Vse kaže, da se bosta zanj neposredno udarila Leipzig in Bayern. Biki želijo podaljšati posojo, medtem ko so Bavarci odprti na odkup. V primeru, da se Simons odloči za selitev na Bavarsko in klub aktivira Olmovo klavzulo, bi biki le dober mesec pred začetkom sezone ostali brez ključnih napadalnih ustvarjalcev.

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več