single
[2]
227239

Bijol: Dobro igro smo že pokazali in to lahko na Euru nadgradimo (VIDEO)

Avtor: Lamin Diallo
31. 5. 2024, 12.48

Slovenska izbrana vrsta je na 10 kvalifikacijskih tekmah prejela le 8 zadetkov, za kar je imel veliko zaslug tudi Jaka Bijola, ki je z izjemno San Marina odigral vsa srečanja na poti do evropskega prvenstva. Bijol verjame, da lahko Slovenija dobre predstave prenese tudi na zaključni turnir v Nemčiji ter na ta način razveseli svoje navijače.

Bijol je bil v kvalifikacijah standarden član čete Matjaža Keka, saj je od prve do zadnje minute odigral 9 od 10 kvalifikacijskih tekem. Vuzeničan se je na srečanju proti Severni Irski vpisal tudi med asistente, ko je z dolgo in natančno podajo lepo našel Stojanovića, ki je nato zadel za drugo vodstvo Slovenije. V dresu slovenske reprezentance se je edinega zadetka veselil leta 2022 na prijateljski tekmi proti Hrvaški. Bivši igralec Brava in Rudar Velenja upa predvsem, da se bo Slovenija na Euru predstavila v dobri luči.

VIDEO: Bijol o pričakovanjih pred Eurom

Jaka Bijol je v letošnji klubski sezoni v dresu Udineseja odigral 25 tekem, pri čemer je le na eni vstopil s klopi. Vse ostale tekme je 25-letnik odigral v celoti. Ob koncu novembra je staknil poškodbo stopala, zaradi česar je moral izpustiti 14 prvenstvenih tekem, na srečo selektorja Matjaža Keka, pa se je Bijol pravočasno vrnil v pogon in je pred Eurom že ujel svojo formo. Ob koncu letošnje sezone Serie A mu je uspelo z Udinesejem izboriti obstanek v ligi, sedaj pa bo lahko vse misli preusmeril v zaključni turnir v Nemčiji.

VIDEO: Bijol o pretekli sezoni

Bijol je dejal, da ga ne čudi, da so bile karte za tekme slovenske reprezentance razprodane v celoti. Podpora slovenske javnosti ga veseli in upa, da bo slovenska reprezentanca zmožna to povrniti s predstavami na igrišču.

VIDEO: Bijol o navijaški podpori

Foto: Sportida.com
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

“Želimo ustvariti popolno sliko in tekmovati proti vsem” (VIDEO)...Več

2

Evropske kvalifikacije: Maribor izgubil prvo tekmo proti bolgarskemu pokalnemu prvaku (VIDEO)...Več

3

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več