single
[15]
118663

Biatlonsko svetovno prvenstvo na Pokljuki tudi uradno odprto

Avtor: Blaž Magdič
9. 2. 2021, 22.18

Z virtualnim odprtjem se je tudi uradno začelo letošnje svetovno prvenstvo v biatlonu na Pokljuki. Do 21. februarja bodo prireditelji na Rudnem polju razdelili 12 kompletov odličij, prvega že v sredo, ki se bodo ob 15. uri v boj za kolajne podale mešane štafete.

Predsednik organizacijskega odbora Jelko Kacin je na odprtju, ki je bilo namenjeno predvsem promociji Slovenije in biatlona, poudaril, da je Slovenija je pripravljena na največji zimsko-športni izziv v svoji zgodovini – svetovno prvenstvo v biatlonu na Pokljuki.

“Organizatorji smo se izredno potrudili, da predvsem tekmovalcem omogočimo najboljše pogoje v boju za naziv najboljših na svetu, a prepričan sem, da se bodo na Pokljuki dobro počutili prav vsi, ki bodo v prihodnjih dveh tednih obiskali ta izjemen delček Julijskih Alp,” je med drugim dejal Kacin, ki pri pripravi projekta ni pozabil trdega dela vseh prostovoljcev v tem projektu.

Pomemben partner v projektu je tudi Smučarska zveza Slovenije, ki je pred vrsto pomembnih projektov do nordijskega svetovnega prvenstva 2023 v Planici. Predsednik SZS Enzo Smrekar je tekmovalcem zagotovil, da je Slovenija kljub izzivom, ki smo jim v zadnjem letu priča v svetu, pripravljena na njihov obisk. “Ob upoštevanju vseh ukrepov, ki bodo vaše bivanje in športno udejstvovanje naredili varno in prijetno,” je dodal.

Z dvigom zastave Mednarodne biatlonske zveze, ki jo je prinesel najuspešnejši slovenski športnik novejše zgodovine, olimpijski in svetovni prvak v veslanju Iztok Čop, se je zaključilo zadnje dejanje pred vrhuncem biatlonske sezone 2020/2021 – svetovnim prvenstvom na Pokljuki, ki bo na Rudnem polju potekalo do 21. februarja.

Po slavnostnem mimohodu zastavonoš in pozdravov reprezentantov držav, ki ga je zaključil slovenski reprezentant Jakov Fak, je biatlonsko družino” nagovoril še predsednik Mednarodne biatlonske zveze gospod Olle Dahlin, ki je prvenstvo tudi uradno odprl.

“Pokljuka je lokacija najvišjega svetovnega razreda. Tukaj smo že uživali na svetovnem prvenstvu in vrsti svetovnih pokalov. Ne dvomim, da je prvenstvo pripravljeno na izkušnjah prejšnjih tekmovanj. Pomembno pa je, da bo prvenstvo pustilo tudi pomembno sled v razvoju tega centra. Žal mi je le, da zaradi aktualnih razmer ne bo navijačev, ki ustvarijo izjemno vzdušje, a prepričan sem, da bodo navijali od doma,” je med drugim poudaril predsednik IBU Olle Dahlin, ki se je zahvalil tudi vsem najpomembnejšim akterjem pri organizaciji letošnjega dogodka.

Prisotne sta pozdravila tudi župan Bohinja Jože Sodja in župan Bleda Janez Fajfar.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več