pismo ikona
šport TV 1 logo
01:15
Paragvaj - Katar Copa America
šport TV 2 logo
01:15
Senegal - Alžirija Afriški pokal narodov
šport TV 3 logo
01:25
3m, skakalna deska, sinhrono, moški Svetovno prvenstvo

Biatlonci iščejo zamenjavo za Dolenca

Avtor: Marko Premrl
19. 4. 2019, 15.19

Marko Dolenc je v preteklem tednu iz osebnih razlogov odstopil s položaja predsednika panoge za biatlon, je danes potrdil vodja panoge Janez Ožbolt. Njegov naslednik naj bi bil predvidoma znan do 22. maja.

Ožbolt je tudi v pogovoru za STA še enkrat potrdil, da v biatlonskih vrstah ni prišlo do razdora, saj je bilo očitno, da je Dolenc manjkal na številnih dogodkih med sezono, ki bi se jih glede na funkcijo moral udeležiti. “Osebni razlogi doma in obilo dela v službi,” je kot glavna razloga pomanjkanje časa še enkrat razložil Ožbolt.

Na četrtkovi seji strokovnega sveta za biatlon so bila sprejeta tudi poročila za sezono 2018/19 ter program dela za naslednjo. Tega mora potrditi še Zbor za biatlon.

Večjih sprememb v ekipi ni. Uroš Velepec v tem trenutku še išče pomočnika v reprezentanci A, kjer bo do sprememb prišlo tudi v servisni ekipi. Tekmovalna ekipa ostaja nespremenjena: Jakov Fak, Klemen Bauer, Miha Dovžan, Mitja Drinovec in Rok Tršan. Po prvomajskih praznikih se bodo začeli tudi prvi resnejši treningi in sredi maja sledijo prve obsežnejše priprave.

Trenerka ženske ekipe je Andreja Mali. Ta bo ob Urški Poje, Poloni Klemenčič, Lei Einfalt, in Nini Zadravec, ki so že dobile priložnost v svetovnem pokalu, skrbela še za Niko Vindišar, Tais Vozelj in Živo Klemenčič.

Z mladinci, ki so letos z dosežki izstopali na vseh velikih tekmovanjih, pa bo še naprej delal Janez Marič. V ekipi so Alex Cisar, ki bo verjetno dobil priložnost tudi na kateri od tekem svetovnega pokala, Lovro Planko, Anton Vidmar, Matic Repnik, Jernej Goropečnik, Blaž Debeljak in Tilen Gregorka.

Strokovni svet je tudi izbral najuspešnejše tekmovalce v pretekli sezoni. Najuspešnejši klub je Smučarski klub Ihan. V članski konkurenci sta bila za najboljša izbrana Jakov Fak in Urška Poje, najboljša mlada tekmovalca sezone 2018/19 pa sta Alex Cisar in Nika Vindišar.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

Afriški pokal narodov: Alžirci znova prvaki po 29 letih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

VIDEO: Madagaskar poskrbel za najlepši gol...Več

3

Kopitar: Informacije dobim morda dan ali uro pred drugimi...Več