šport TV 1 logo
20:10 PRVIČ
Napoved 33. kola Ligue 1
šport TV 2 logo
18:55 V ŽIVO
Slaven - Dinamo Hrvaška liga
šport TV 3 logo
18:30 DANES
Carolina - Washington, četrta tekma NHL Playoffs

Bertoncelj in Klavora v lov na finale EP

Avtor: Marko Premrl
10. 4. 2019, 10.00

Danes se v poljskem Szczecinu začenja evropsko prvenstvo v športni gimnastiki. Med več kot 150 tekmovalci bodo nastopili trije Slovenci. Sašo Bertoncelj na konju z ročaji in Rok Klavora na parterju si želita kvalifikacije končati med najboljšimi osmimi in s tem priti v sobotni finale.

Sašo Bertoncelj

Bertoncelj v mestu ob reki Odri brani srebro z lanskega EP v Glasgowu. Finala in medalje za razliko od prejšnjih let ne napoveduje, saj je imel letos veliko zdravstvenih težav, vseeno pa želja po dveh nastopih pri njemu ostaja.

Veseli ga, da je takoj ob prihodu v Szczecinu pozabil na vse zdravstvene težave in misli usmeril nase, trening, sestavo in tekmo. “Ko me drugi sprašujejo, kako sem, rečem, da sem v redu. Nobene vloge ne bo igralo, kako se počutim, ko pred sodniki dvignem roko. Sem razbremenjen, ker ne pričakujem veliko od sebe. Velik uspeh je že, da sem se spravil iz težav, da sem ob vsem lahko treniral,” je povedal Bertoncelj.

Finalnega nastopa si želi tudi Klavora, ki je bil v zadnjih letih nekajkrat zelo blizu mestom v prvi osmerici. Zaveda se, da bo moral narediti sestavo brez napak, ob tem pa upati tudi na kanček sreče.

“Nikoli se ne ve. Lahko naredim zelo dobro, lahko zelo slabo. Pripravljen sem super, pritiska si ne nalagam. Treba bo narediti lepo vajo. Bomo videli, kaj bo. Prvi cilj je, da naredim lepo vajo, sodniki bodo povedali, če sem dovolj dober. Izhodiščna ocena je dovolj visoka, da se ob lepi izvedbi prebijem v finale,” meni Klavora.

Manj rezultatskih pričakovanj ima Luka Terbovšek, drugi Slovenec na parterju, ki bo na EP nastopil drugič v karieri, del slovenske reprezentance je občasno.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Moderni Ajax veliko dolguje Johanu Cruyffu...Več

2

Nejc Mravlja: Bo 100 milijonov dovolj za nakup Hazarda?...Več

3

Nedelja za zgodovino: Gajser na robu solz z navijači pel himno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Ivo Jan: Jan Muršak se je odločil, da ne bo zraven (video)...Več

2

VIDEO: Kraljevski dve minuti in dve epski mojstrovini Iličića...Več

3

VIDEO: Tim Gajser razveselil slovenski ovinek in švignil mimo Cairolija...Več