single
[3137]
176902

Berlinska Hertha dobiva novega večinskega lastnika

Avtor: Blaž Magdič
24. 11. 2022, 17.55

Nemški vlagatelj Lars Windhorst namerava prodati svoj delež v bundesligaškem klubu Hertha Berlin ameriškemu podjetju 777 Partners. Vrednosti posla za zdaj v medijih še niso želeli razkriti, je danes poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Transakcija bo zaključena takoj, ko se bo Hertha odpovedala predkupni pravici do odkupa delnic, so ob tem sporočili iz kluba.

“777 Partners, strateški vlagatelj v nogometne klube po vsem svetu, in Tennor Holding sta se dogovorila, da bo 777 Partners kupil Tennorjev 64,7-odstotni delež v Herthi,” izhaja iz dogovora, ki ga je pridobila agencija dpa.

Portfelj 777 Partners s sedežem v Miamiju vključuje klube, kot so italijanska Genova, Vasco da Gama v Braziliji in španska Sevilla, vendar se med drugim ukvarja tudi z zavarovalniškimi posli in naložbami na področju letalstva.

Windhorst je od leta 2019 vložil približno 387 milijonov evrov v Hertho, da bi jo spremenil v “veliki mestni klub”, kar se še ni zgodilo, saj so Berlinčani še naprej prikovani na mestu na repu prvenstvene lestvice.

Hertha v 18-članski elitni nemški ligi po 15. krogih zaseda 15. mesto s 14 točkami, 20 manj od vodilnega Bayerna iz Münchna.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

David Zec brez skrbi v derbi vodilnih: “Igramo dobro, verjamemo v našo kvaliteto in smo samozavestni” (VIDEO)...Več

2

Gajser: Proga v Argentini mi ustreza, želim nadaljevati niz zmag (VIDEO)...Več

3

VIDEO: “Derbi bo pokazal iz kakšnega testa smo”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več