single
[11]
121165

Bergant: Hadalinu dam pozitivno oceno

Avtor: Blaž Magdič
13. 3. 2021, 21.52

Vodja slovenske moške ekipe za tehnični disciplini Klemen Bergant je bil po veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev, uvodni preizkušnji jubilejnega, 60. pokala Vitranc, zadovoljen zlasti s finalnim nastopom Štefana Hadalina. Kot je dejal trener, si je Hadalin zaslužil pozitivno oceno. Manj zadovoljen pa je bil z nastopom Žana Kranjca.

“Štefan bo dobil pozitivno oceno. Odpeljal je enega svojih boljših veleslalomov, v drugi vožnji je bil boljši samo tisti, ki je bil danes za tri razrede boljši od vseh drugih. Imel je drugi čas in zase naredil super dober dan,” je v ciljnem izteku tekmovalnega poligona v Podkorenu dejal trener Bergant.

Hadalin je bil po prvi vožnji bojev na podkorenski strmini 29. V drugo pa mu je uspela odlična vožnja, saj je kmalu našel pravi ritem in v cilju prevzel vodstvo z veliko prednostjo za končno 18. mesto, v seštevku discipline je veleslalomsko sezono končal na 29. mestu.

“S tem rezultatom je tudi končal med najboljšimi tridesetimi veleslalomisti, vemo pa, da je začel s 70. mesta na Fisovi lestvici,” je dodal trener.

Bergant je bil manj zadovoljen z nastopom prvega slovenskega aduta na veleslalomski tekmi, Kranjca. Z 22. mestom je ravno na domačem hribu vpisal najslabši dosežek na veleslalomih to sezono.

“Pri Žanu se je danes pokazala cela sezona, vse njegove težave so danes udarile ven, take in drugačne. Boril se je, a ni našel pravega načina, s katerim si bil danes lahko hiter. Ni se znašel ne na prvi ne na drugi progi. Če sem odkrit, sem to pričakoval že kakšno tekmo prej, od takrat, ko se je vrnil na svetovnem prvenstvu,” je dejal trener.

Hadalin je dejal: “Prva vožnja je bila dobra za informacije za napad v drugi, dobil sem občutke in vedel, kako se je lotiti. Drugo je postavil švicarski trener, ki ima vodilnega po prvi, in je v bistvu samo prestavil vrata, zamiki in hitrost pa so ostali enaki, tako da mislim, da sem se zelo dobro prilagodil v drugi vožnji in opravil zelo solidno.”

Kranjec je strnil vtise s tekme: “Gotovo sem si želel veliko več. V prvi vožnji sem našel kar nekaj časa, kjer bi ga lahko izboljšal. Občutek je bil, da sem v drugi to naredil boljše, a kaže, da danes nisem imel takšne hitrosti, ki bi si jo želel. Moral bom vse skupaj pogledati in analizirati, kaj je šlo narobe, kaj bi moral bolje narediti. A tako je, gremo dalje.”

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Cairoli: Tim je pravi ambasador motokrosa (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Ko za zmago ”strgaš” nasprotnikovo mrežo...Več

3

Nagrada Puskas že oddana? Škorpijonski udarec presenetil vse na stadionu!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Honda obiskala dom Gajserja in pripravila krajši dokumentarec...Več

2

Victor Osimhen: nov neapeljski vladar...Več

3

Kek utišal samozavestne Ruse: ”V Ljudskem vrtu ni favorita!”...Več