single
[3137,2]
223420

Benjamin Šeško: “Od Haalanda sem se veliko naučil“

Avtor: Šport TV
17. 4. 2024, 13.25

Benjamin Šeško je med vikendom proti Wolfsburgu dosegel gol, ki je Leipzigu pomagal do zmage s 3:0. To je bil za Slovenca že deveti gol v letošnji sezoni nemške Bundeslige.

Šeško je v polno meril na zadnjih dveh tekmah nemškega prvenstva. Na računu ima zdaj devet zadetkov. Do konca sezone pa mu je ostalo dovolj tekem, da svoj izkupiček poviša na dvomestno število. V medijih ne primanjkuje govoric o Šeškovi prihodnosti. Zanimanje angleških velikanov Manchester Uniteda in Chelseaja je širši nogometni javnosti znano že nekaj časa. Zdaj pa mediji poročajo, da naj bi se za usluge Radečana zanimali tudi na severu Anglije pri Newcastlu.

Srake, ki jih je pred tremi leti prevzel državni sklad Saudove Arabije, so v letošnji sezoni razočarale z rezultati. Newcastle je izpadel iz »skupine smrti« v Ligi Prvakov. V ligi pa zaseda šesto mesto, ki vodi v Konferenčno Ligo. Njihovi bogati lastniki imajo zagotove višje ambicije. V medijih so se pojavile govorice, da naj bi si trener Eddie Howe v svojih vrstah želel Benjamina Šeška. Vsaj v tem trenutku pa se prestop ne zdi najbolj realen. V zadnjem mesecu dni je svojo formo dvignil Newcastlov prvi napadalec, Šved Alexander Isak, ki je v Premier Ligi že pri sedemnajstih zadetkih.

Veliko angleških klubov v Šešku vidi slovensko verzijo Erlinga Haalanda. Slovenec in Norvežan sta si nekaj časa delila klop pri Salzburgu, preden je Haaland odšel Borussio Dortmund. Največja podobnost med obema napadalcema je zagotovo njuna fizična konstitucija. Oba v višino merita okoli 195 centimetrov in sta obenem zelo hitra in agilna. Prav zaradi tega je Šeško z velikim zanimanjem spremljal predstave Haalanda v dresu Salzburga: “Zanimivo ga je bilo gledati, ker je enako visok kot jaz. Zaradi tega je najino gibanje po igrišču zelo podobno. Ko ga spremljaš si želiš igrati kot on. Haalanda sem z užitkom spremljal in se od njega veliko naučil.”

Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

(VIDEO) Boromisa po porazu z Bravom: Oprosti vsem navijačem za sezono brez trofeje...Več

2

Arnol po zmagi proti Olimpiji: Današnja tekma je bil zrelostni izpit, ki smo ga uspešno opravili (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Šeško sezono končal z izjemno strelsko formo in fantastičnim evrogolom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

2

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več

3

Ko v deželi denarja zmanjka cekinov...Več