single
[8]
134268

Beloruska atletinja namerava prodati eno izmed medalj

Avtor: Kenny Jan
9. 8. 2021, 21.21

Beloruska atletinja Kristina Timanovska, ki se je uprla domnevni prisilni vrnitvi v domovino iz olimpijskih iger v Tokiu in je poiskala pomoč Mednarodnega olimpijskega komiteja, nato pa prejela humanitarni azil Poljske, namerava na dražbi prodati eno izmed svojih medalj.

“Po predsedniških volitvah v Belorusiji pred letom dni je trpelo veliko športnikov,” je zapisala 24-letnica na Instagramu. Zato prodaja svojo srebrno medaljo, ki jo je osvojila na evropskih igrah 2019 v svoji domovini, je pojasnila. Želi podpreti športnike iz Belorusije, ki so bili podvrženi represiji, ker so izrazili svoje mnenje, drugačno od uradnih stališč režima.

Po predsedniških volitvah 9. avgusta lani je številne beloruske športnike prizadelo množično nasilje avtoritarnega režima.

Timanovska je od prejšnje srede na Poljskem, zdaj je k njej prišel njen mož, ki je prav tako dobil humanitarni azil, je povedala športnica.

Lukašenko je danes v intervjuju ob obletnici lanskih volitev zatrdil, da so zahodne države manipulirale s Timanovsko, predvsem Poljska. “Tega ne bi naredila, če je ne bi nadzorovali njeni kolegi na Poljskem,” je menil Lukašenko. Njegov sin je predsednik Olimpijskega komiteja Belorusije.

Vir: STA
Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več