single
[38]
133280

Belačeva slovenskemu golfu priskrbela nov mejnik

Avtor: Kenny Jan
25. 7. 2021, 21.20

Avstralka Minjee Lee je zmagovalka petega letošnjega velikega turnirja v golfu. Na bregovih Ženevskega jezera v Franciji je v razigravanju premagala Lee Jeongeun iz Južne Koreje. Portorožanka Ana Belac je zasedla 50. mesto in tako postala prva Slovenka, ki je na tako imenovanih majorjih nastopila v finalnem delu.

Na prvenstvu Amundi Evian z nagradnim skladom 4,5 milijona dolarjev je nastopila tudi Pia Babnik, ki pa ji je v petek en udarec zmanjkal za uvrstitev v rez; 17-letna Ljubljančanka bo od 4. do 7. avgusta zastopala barve Slovenije na olimpijskih igrah v Tokiu.

Štiriindvajsetletna Belačeva si bo medtem vzela nekaj dni odmora, saj je osem tednov zaporedoma nastopala na turnirjih. V začetku tega meseca je na turnirju Volunteers of America Classic v Dallasu v seriji LPGA zasedla celo četrto mesto.

Turnir v Evian Resort Golf Clubu je zaključila z 71 udarci. Pred tem je igrala 72, 71 in 69.

Zmagovalka, 25-letna Leejeva, 14. igralka na svetu, je zadnji dan nadoknadila sedem udarcev zaostanka za Južnokorejko in zmagala z birdiejem na prvi dodatni luknji.

“Ne morem verjeti. Uresničile so se mi sanje,” je dejala po uspehu, potem ko se jo je v preteklih letih že prijel naziv ena najboljših igralk na svetu brez majorja.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več