šport TV 1 logo
22:00
Slovenija - Finska IIHF SP elitne divizije 2015
šport TV 2 logo
21:30
Bologna - Milan Serie A
šport TV 3 logo
23:00
New York Rangers - Minnesota NHL

Bedene v Marseillu napredoval v drugi krog

Avtor: Marko Premrl
19. 2. 2020, 10.06

Aljaž Bedene je v prvem krogu turnirja v Marseillu (769,670 evrov nagradnega sklada) s 4:6, 6:4 in 7:5 po dveh urah in 22 minutah premagal petega nosilca in 17. igralec svetovne lestvice, Rusa Karena Kačanova. Bedene je kot najboljši Slovenec na 47. mestu lestvice ATP.

V drugem krogu se bo pomeril z Gillesom Simonom, 58. igralcem svetove lestvice iz Francije. Ta je s 6:4 in 7:6 (3) izločil rojaka Harolda Mayota, ki je nastop na turnirju dobil posebno povabilo.

Po izgubljenem uvodnem nizu je v drugem Bedene povedel z 2:1 na svoj servis. Nato je po uri in minuti igre potreboval zdravniško pomoč. Po njej sta igralca nadaljevala dvoboj, servis pa je imel Kačanov.

Ljubljančan je prišel do dveh prednosti, a je Rus uspel izenačiti na 2:2. S svojim desetim asom je Bedene v peti igri znova povedel (3:2), ter v deveti po drugi izkoriščeni priložnosti znova vodil s 5:4. Bedene je v deseti igri izkoristil svoj tretjo priložnost za odvzem servisa in po uri in 35 minutah izenačil izid v nizih na 1:1.

Tridesetletni Slovenec je tako z začetnim udarcem odprl odločilni tretji niz za vodstvo z 1:0. Bedene je nato po seriji dobljenih servisnih iger brez izgubljene točke povedel s 3:2. V šesti igri mu po prednosti ni uspelo odvzeti servisa Rusu. Ta je v deseti igri izenačil na 5:5, naslednji igri pa je dobil Bedene, ki je v dvanajsti vodil že s 40:0, a je Kačanovu uspelo izenačiti. Naslednjo prednost je Bedene pretvoril v novo odmevno zmago tik pred nastopom novega dneva.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več