KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[3137]
186985

Bayern zaradi svojega vratarja v dobrodelne namene podaril kar sedemsto kilogramov čokolade

Avtor: Klemen Verlič
14. 3. 2023, 19.53

Münchenska dobrodelna organizacija, ki skrbi za prehrambene pakete, je dobila v dar 700 kilogramov švicarske čokolade. Darilo so poslali iz nemškega nogometnega prvaka Bayerna, vse skupaj pa je posledica šale švicarskega vratarja Yanna Sommerja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vratar Bayerna je namreč prejšnji teden na tekmi lige prvakov proti pariški ekipi PSG naredil veliko napako, a ga je z obrambo na golovi črti rešil soigralec Matthijs de Ligt. Po tekmi je Švicar v šali dejal, da bo Nizozemcu v zahvalo poslal tovornjak čokolade.

Stvar so zares vzeli pri švicarskem proizvajalcu čokolade Kägiju. V München so v Bayernovo centralo poslali štiri palete čokolade. V klubu so se nato v dogovoru s Švicarji odločili, da bodo čokolado podarili in so jo poslali dobrodelni organizaciji.

Ta vsak teden razdeli 130.000 kilogramov hrane 23.000 upravičencem, v bavarski prestolnici ima 28 točk za razdeljevanje živil.

“Zelo smo veseli darila, to bo lepa popestritev naši običajni ponudbi,” je dejal predstavnik organizacije Steffen Horak in oddal, da bodo švicarske čokolade še posebej veseli otroci, teh je med prejemniki paketov 7000.

Bayer Leverkusen – Bayern München v nedeljo ob 17.25 na Š1!

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Jeseničani gladko v finale alpske lige...Več

2

Murić po zadnji tekmi v EuroCupu: ”Težko rečem, kaj vse je bilo narobe, postalo je že smešno!” (VIDEO)...Več

3

Obetavni hrvaški organizator Cedevite Olimpije o vzornikih: “Odkar spremljam NBA je to Luka Dončić, tak košarkar se rodi enkrat na milijon let! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nekdanji dragulj Bayerna se spominja Der Klassikerja: ”Ljudje so samo zaradi te tekme kupovali sezonske vstopnice”...Več

2

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

3

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več