single
[3137]
222258

Bayern v iskanje naslednika Manuela Neuerja, kandidatov je kar nekaj

Avtor: Klemen Verlič
4. 4. 2024, 12.26

Prej ali slej bo münchenski Bayern potreboval naslednika Manuela Neuerja. Osemintridesetletnega Nemca vse pogosteje pestijo poškodbe, zato so Bavarci že začeli s sestavljanjem seznama njegovih potencialnih zamenjav.

Kljub temu, da Manuel Neuer že skoraj dve desetletji spada med najboljše vratarje na svetu, je v zadnjih letih število njegovih poškodb očitno naraslo. Potem ko je eden najboljših vratarjev vseh časov dopolnil 38 let, pa je po poročanju Bilda tudi njegovo dolgoletno moštvo prišlo do zaključka, da mora poiskati njegovega naslednika. Nemški prvaki naj bi prav tako že zbrali nekaj imen, ki bi lahko že v naslednji sezoni branila mrežo Bavarcev.

Kot so zapisali pri nemškem časniku, naj bi bila na vrhu Bayernovega seznama želja vratar Porta Diogo Costa in čuvaj mreže AC Milana Mike Maignan. Kot nekoliko cenejša možnost se ponuja komaj 21-letni član Brightona Bart Verbruggen, ki pa v očeh Bavarcev vseeno še ni dovolj dokazan na najvišjem nivoju.

Bayern je svojo pozornost prav tako usmeril proti vratarju Stuttgarta Alexandru Nüblu. Še zadnje ime na seznamu nemških prvakov pa naj bi bil Daniel Peretz, ki ga je Bayern poleti pripeljal iz Maccabija iz Tel Aviva. Vseeno je slednji še najmanj verjetna možnost, saj ga Bayern v prihodnji sezoni namerava posoditi klubu, pri katerem bi 23-letnik lahko pridobil potrebne izkušnje.

Foto: Christian Kaspar-Bartke/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več