single
[3137,2]
175593

Bayern potrdil poškodbo Maneja, a ni izključil nastopa na SP

Avtor: Urban Kolman
10. 11. 2022, 09.18

Bayern je na zadnji tekmi nemškega prvenstva prepričljivo premagal Werder iz Bremna in se tako utrdil na prvem mestu. Edina slaba novica za Bavarce je bila poškodba napadalca Sadia Maneja. Senegalec je moral v 20. minuti zapustiti igro. Po tekmi so v medije prišle novice, da bo 31-letnik bil primoran izpustiti mundial v Katarju, a Bayern tega v sporočilu za javnost ni potrdil.

Svetovno prvenstvo se bo začelo že čez dober teden, v teh dneh pa selektorji objavljajo uradne sezname igralcev. Tega še niso izdali pri Senegalu, a francoski časnik L’Equipe je v sredo trdil, da bo nekdanji igralec Liverpoola zaradi poškodbe moral izpustiti prvenstvo.

Popoldne je uradno poročilo o poškodbi Maneja izdal tudi Bayern, ki zvezdnika ni izločil iz svetovnega prvenstva. Bavarci so potrdili, da je prišlo do poškodbe kosti, in sicer fibule, ter da bo Senegalec posledično izpustil zadnjo tekmo v Bundesligi proti Schalkeju. To bo hkrati zadnja tekma, ki jo bodo Bavarci odigrali v letu 2022.

Izjavo so pri Bayernu zaključili tako, da so pustili odprto možnost za nastop v Katarju: “Nadaljnji pregledi bodo sledili v prihodnjih dneh. FC Bayern je prav tako v stiku z zdravstvenim osebjem senegalske nogometne zveze.”

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Urukalo: “Za takšne predstave nas najbolj motivira domača publika!” (VIDEO)...Več

2

Nukić: Igrati v takšnih pogojih je za nogometaše nevarno...Več

3

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Milanski Inter Šešku preprečil, da bi spoznal Dončića...Več

2

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

3

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več