single
[2]
133829

Bayern bi obdržal perspektivnega Hrvata, Borussia se nanaša na mladi trio

Avtor: Kenny Jan
3. 8. 2021, 14.06

Glede na to, da nemški elitni klubi zaključujejo poletne priprave pred začetkom Bundeslige, so se že začela pojavljati vprašanja, kateri mladeniči so pustili dovolj dober vtis, da bi trenerji nanje računali kot del prvega moštva. Bavarski mediji pišejo, da si je nemški bočni branilec hrvaških korenin Josip Stanišić skoraj zagotovo izboril mesto v ekipi Juliana Nagelsmanna, Marco Rose pa namerava pri dortmundski Borussii, kljub kar konkretnemu številu nogometašev, obdržati večino mladih, ki so se dokazovali na poletnih pripravah.

21-letni Stanišić se je v prvi ekipi Bayerna dokazoval že konec lanske sezone, na letošnjih pripravljalnih tekmah pa ga je novi trener Bavarcev Julian Nagelsmann na vseh štirih tekmah uporabil v začetni enajsterici. Zapolnil je vrzel na levi strani obrambe, čeprav naj bi bil po osnovnem nogometnem poklicu desni bočni branilec.

Nemška nogometna javnost je pred tem pričakovala, da dokler se Alphonso Davies ne vrne v ‘polni pogon’, bo na njegovem položaju igral Omar Richards, a je slednji v Stanišiću dobil kar veliko konkurenco.

Če pogledamo še malce v kamp dortmundske Borussie: Marco Rose je imel na letošnjih pripravah na voljo kar 37 nogometašev. Zaradi neizkušenosti je pri takšnem številu igralcev zelo težko za mlade, da se prebijejo v ospredje, vseeno pa so trije uspeli zadovoljiti 44-letnega trenerja rumeno-črnih.

Po pisanju lokalnih medijev naj bi mesto v ekipi dobil centralni branilec Lennard Maloney, poleg njega pa sta nase opozorila še vezista Antonis Papadopoulos in Göktan Gürprüz. 21-letni Maloney, Nemec ameriških korenin, naj bi veljal za enega izmed talentov domače akademije in je bil v preteklosti že na radarju večjih klubov, 21-letni Papadopoulos je letos v Munchen prestopil iz tretjeligaškega Hallescherja, 18-letni Gürprüz pa je bil lani del mladinske zasedbe Borussie.

Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več