single
[3]
176583

Bassin: “Prometej je daleč od naivne ekipe!” (VIDEO)

Avtor: Rene Vidmar
22. 11. 2022, 08.36

Košarkarji Cedevite Olimpije v torek nadaljujejo z nastopi v Eurocupu. Tokrat v stožiško areno prihaja Prometej. Tekmo si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali samo na Šport TV.

Zmaji v novi evropski sezoni na svojem računu še vedno nimajo zmage. V prvem krogu jih je doma premagal turški Bursaspor, nato pa so v gosteh izgubili tudi proti romunskemu Cluju in doma proti Joventutu. V zadnjem krogu je bil na gostovanju od njih boljši še beneški Reyer. Zdaj Ljubljančane doma čaka Prometej. Ukrajinci so novinci v letošnji sezoni Eurocupa, na svojem računu pa že imajo dve zmagi.

“Izkupiček Prometeja v Eurocupu je 2:2. Obe zmagi so dosegli na domačem igrišču. Nekako se vidi, da doma v Rigi v Latviji igrajo veliko boljše, veliko bolj agresivno in bolj kombinatorno. Imajo pa težave na gostovanjih. Kljub temu je gostovanje v Badaloni šlo na dve tri žoge, tako da kljub temu lahko presenetijo,” pred tekmo opozarja naš strokovni sodelavec Luka Bassin.

51-letni košarkarski strokovnjak dodaja, da gre za kakovostno ekipo. “Njihova glavna kvaliteta je, da imajo štiri oziroma pet kreatorjev igre. Na položajih 1 in 2. Med njimi lahko izpostavim Jusufa Sanona. Imajo kvalitetne tujce. Tu je Caleb Agada, ki je bil pred leti MVP izraelskega prvenstva. Imajo tudi češkega reprezentanta Ondreja Balvina. Pokriti so na vseh položajih.”

Ukrajinci, ki zaradi vojnih razmer v domovini domače tekme igrajo v latvijski prestolnici, so sicer novinci v tem tekmovanju. “So neobremenjeni, saj so novinci v Eurocupu. Gredo od tekme do tekme. Na domačem igrišču jim je dvakrat uspelo. Na gostovanju v Brescii so krepko zdrsnili, toda proti Joventutu so bili blizu uspeha. So daleč od tega, da bi bili naivna ekipa,” še ugotavlja Bassin.

VIDEO: Analiza Luke Bassina

Video is not available for your country.

Cedevita Olimpija – Prometej v torek ob 20.00 na Š1. Studijski program z gostom Zoranom Martićem že ob 19.15!

Foto/Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović in Grabić: Olimpija je bila odlična in krivec za slabše Celje! (VIDEO)...Več

2

Analiza Šport TV: Pohvale Zeljkoviću, Olimpija je odrezala Popovića in Matka (VIDEO)...Več

3

Na derbiju vodilnih ekip brez zmagovalca, Celje na vrhu ohranja sedem točk prednosti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več