single
[3]
177465

Bassin pred srečanjem z Lietkabelisom: “Če Cedevita Olimpija izgubi, bo zelo težko nadoknadila zaostanek!” (VIDEO)

Avtor: Rene Vidmar
30. 11. 2022, 13.24

Košarkarje Cedevite Olimpije v šestem krogu Eurocupa čaka gostovanje v Litvi pri Lietkabelisu. Tekmo z bogatim studijskim programom si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali samo na Šport TV.

Pred sredinim srečanjem nam je naslednjega tekmeca zmajev v Eurocupu natančneje predstavil naš strokovni sodelavec Luka Bassin. “Lietkabelis stavi na timsko, čvrsto, moško igro. Ekipa bazira na obrambi. Izredno uspešni so na domačem parketu, kjer v Eurocupu sploh še niso izgubili. V litovskem prvenstvu jih je premagal zgolj euroligaš Žaligiris. Nimajo izstopajočega posameznika. Še najbolj izstopa trojec Kristian Kullamae, Jamel Morris in Željko Šakić. Toda slednji zadnje tekme ni igral, tako da do zadnjega trenutka ne bomo vedeli ali bo njihov najboljši igralec nocoj igral,” uvodoma izpostavlja Bassin.

Kar zadeva glavnih značilnosti igre Litovcev Bassin zopet omenja vprašanje prisotnosti Šakića. “Lietkabelis za razliko od ostalih ekip nekoliko bolj koristi igro po globini. Toda to je zopet odvisno od tega, ali bo Šakić igral. On je glavni kreator te igre. Olimpija bi tu lahko imela določene težave, a če Šakića ne bo Olimpija v prednosti. Alen Omić lahko napada vsakega. S prihodom Karla Matkovića pa je Olimpija dobila nove možnosti podaj na visoke igralce.”  

51-letni strokovnjak je v nadaljevanju spregovoril tudi o izjemni pomembnosti sredine tekme za nadaljevanje sezone Cedevite Olimpije v Eurocupu in spremembah v igri zmajev. Več pa v spodnjem prispevku.

VIDEO: Analiza Luke Bassina

Video is not available for your country.

Cedevita Olimpija – Lietkabelis, v sredo s studijskim delom ob 17.15 na Š1!

Foto/Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

2

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

3

Gajser s popolno dirko do zmage na VN Velike Britanije (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več