puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
06:30
Udinese - Juventus, Nogomet - Serie A
šport TV 1 logo
07:15
Hajduk - Dinamo, Nogomet - Hrvaška liga
šport TV 2 logo
07:10 DANES
Toronto - Los Angeles, Hokej na ledu - NHL
šport TV 3 logo

Katalonski nogometni velikan Barcelona bo na prenovljen stadion Camp Nou umestil tudi kip velike legende kluba, Johana Cruyffa, je danes potrdil predsednik blaugrane Josep Maria Bartomeu. Poleg tega pa bo tudi novi stadion Barce B nosil ime slovitega Nizozemca.

Dan po prvi obletnici Cruyffove smrti je njegov sin Jordi Cruyff dejal, da je družina zelo zadovoljna z dogovorom z Barcelono. “V čast mi je, da vam lahko povem, da novi stadion, ki ga gradimo, ne bo več Miniestadi, temveč bo po novem stadion Johana Cruyffa,” je dejal Bartomeu.

“Klub bo ob tem izdelal tudi spominski kip Johana Cruyffa, s katerim se bo Barcelona poklonila spominu na legendarnega nogometaša,” je še razkril Bartomeu, ki pa je ime celotnega stadionskega kompleksa pustil na voljo veliki sponzorski pogodbi, ki bi pokrila večino 420 milijonov evrov vredne obnove stadiona.

V okviru prenove bo stadion Miniestadi, na katerem igra ekipa Barcelona B le nekaj metrov stran od stadiona Camp Nou, po novem postal dvorana za Barcelonino košarkarsko ekipo, povečali pa bodo tudi trgovinski prostor. Novo domovanje Barce B pa bo na mestu zdajšnjih prostorov za trening ekipe na zahodnem obrobju mesta.

Jordi Cruyff je ob tem še dejal, da bo Cruyffova družina novi stalni razstavi v čast Cruyffa v Barceloninem muzeju donirala njegov dres ter zlato žogo iz sezone 1973/74.

Johan Cruyff je bil eden od najboljših Barceloninih igralcev in trenerjev, s katalonskim klubom je osvojil 13 lovorik, kot trener tudi Barcino prvo evropsko leta 1992.

 

Foto: Guliver/GettyImages

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja