single
[2]
92138

“Balotelli lahko januarja zapusti Brescio, a na zgubi bomo prav vsi”

Avtor: Blaž Magdič
7. 12. 2019, 08.30

Pred začetkom tekmovalne sezone 2019/20 se je med navijači italijanskega nogometnega prvoligaša iz Brescie "kuhala" prava evforija. Prvič zaradi vrnitve med elito žogobrca na Apeninskem polotoku, drugič pa zato, ker se je v rojstno mesto vrnil kontroverzni Mario Balotelli. Nekdanji italijanski reprezentant prvič brani barve članskega moštva v klubu iz rojstnega okolja, a stanje se je v nekaj mesecih obrnilo na glavo.

Super Mario je za zadnjeuvrščeno Brescio v štirinajstih krogih prvenstva odigral zgolj 611, priložnost je dobil na osmih tekmah. V ponujenem času je dosegel dva zadetka, toda v zadnjih tednih se okoli njega spet dviga negativna atmosfera.

Vse skupaj se je začelo z rasističnimi vzkliki v Veroni, ki so 29-letnika povsem vrgli iz tira, kasneje so mu hrbet obrnili še klubski navijači. Nekatere neprimerne stvari v povezavi z nekdanjim napadalcem Interja in AC Milana je izrekel tudi predsednik kluba Massimo Cellino, ki pa se že kesa.

V izjavi za BBC je prvi mož Brescie priznal, da je stanje vsej prej kot prijetno, Balotelli bi lahko že januarja zapustil ekipo. “Drži, da lahko Mario že januarja zapusti naš klub, to lahko stori brezplačno. Toda mislim, da to ni prava rešitev, na zgubi bi bili vsi. Odpirajo se različne poti, a mora izbrati pravo, menim, da mora nadaljevati v našem okolju, čeprav se borimo za obstanek med elito. Gre za igralca, ki ima vedno najvišje cilje, upam, da bo še naprej nosil naš dres,” je v spravljivem tonu dejal glavni mož kluba.

Brescia je v 14. krogih prvenstva pokazala najmanj, na njihovem kontu je zgolj sedem točk, trenutno pa so v seriji šestih zaporednih porazov.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

2

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

3

Junak Interjevih navijačev pred Meazzo dobil čudovit grafit (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več

2

Tim Gajser: Najtežje pričakujem ponovno druženje z navijači...Več

3

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več