pismo ikona
šport TV 1 logo
07:00
Atalanta - Genoa Serie A
šport TV 2 logo
07:00
Napoli - Fiorentina Serie A
šport TV 3 logo
07:00
Montpellier - Monaco Ligue 1

Bach: Prvi val cepljenja ni za olimpijce

Avtor: Marko Premrl
12. 11. 2020, 08.38

Mednarodni olimpijski komite (Mok) ne želi imeti prednostne obravnave za olimpijce pri dodelitvi koronskega cepiva. "Prvi val cepljenja je namenjen ljudem, ki ga najbolj potrebujejo," je dejal predsednik Moka Thomas Bach. Organizatorji poletnih olimpijskih iger v Tokiu so pred tem z olajšanjem pozdravili novico o obetavnem cepivu.

“Ne želimo prednostne obravnave. Najprej naj cepivo prejmejo ljudje z visokim tveganjem. To podpiramo,” je še dejal Bach po obetavni novici o cepivu proti koronavirusu podjetij Biontech in Pfizer.

Olimpijske igre na Japonskem so morali marca zaradi koronske pandemije prestaviti za eno leto, na poletje 2021. Organizatorji so večkrat poudarili, da cepivo ni pogoj za pripravo varnih iger za vse udeležence. Delovna skupina OI ta čas razvija sveženj ukrepov za igre v koronskih pogojih.

Po sestanku izvršnega odbora Moka pa je Bach potrdil, da se Mok pogovarja tudi s proizvajalci in medicinskimi strokovnjaki o možnostih za cepivo. Najprej pa bi morali cepivo zagotoviti “medicinskemu osebju, zdravnikom in vsem, ki opravljajo ključne službe,” je zagotovil 66-letnik.

Predsednik Moka bo v nedeljo odpotoval v Tokio na štiridnevni obisk. To bo njegovo prvo potovanje v deželo vzhajajočega sonca vse od preložitve iger.

Bach je vnovič izključil možnost odpovedi OI. Namesto tega je, kot pravi, vedno bolj samozavesten, da si bo olimpijske boje lahko ogledalo tudi “primerno število gledalcev”.

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Pokalna senzacija: Drugoligaš izločil evropske prvake (video)...Več

2

VIDEO: Hakimi pokazal, kaj je kirurška natančnost...Več

3

Kung Fu Zlatan za ogrevanje uporabil milanskega trenerja (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Pagliuca za ŠTV: Vesel sem, ker me je premagal Handanović...Več

2

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več

3

Ibrahimović navdušen nad Iličićem: Samo poglejte, kako igra Atalanta!...Več