šport TV 1 logo
13:00
Atalanta - Sampdoria Serie A
šport TV 2 logo
14:00
VN Lommla, 2. dirka MXGP
šport TV 3 logo
14:30
Joventut - Baskonia Španska liga

Bach priznal, da bodo olimpijske tekme v dvoranah še posebej tvegane

Avtor: Blaž Magdič
28. 9. 2020, 21.14

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach se je v nedeljo udeležil sklepnega dela svetovnega prvenstva v kolesarstvu v Imoli ter ocenil dogajanje, povezano z izvedbo poletnih olimpijskih iger v Tokiu. Te so zaradi novega koronavirusa prestavili za leto dni. Priznal je, da bodo dvoranski športi prinesli dodatno tveganje.

Kljub tveganjem, ki jih v primerjavi s športi na prostem prinašajo tekmovanja v dvoranah, pa v krovni svetovni organizaciji za olimpijske športe po Bachovih besedah ne razmišljajo, da bi vsa olimpijska tekmovanja izpeljali na prostem.

Predsednik Moka si trenutno ne more niti predstavljati selitve oziroma zamenjave prizorišč na olimpijskih igrah, ki bodo na Japonskem od 23. julija do 8. avgusta 2021, poroča nemška tiskovna agencija Dpa.

“Mislim, da bi bilo to preveč zapleteno. O tem še nisem razmišljal in ne vem, ali je to eden izmed scenarijev v delovnih skupinah. Če mene osebno vprašate, bi bilo prezapleteno zamenjati prizorišča,” je dejal prvi mož Moka v nedeljo v Imoli, kjer si je ogledal tekmovanja na kolesarskem SP.

“Na olimpijskih igrah ni zgolj enega dogodka, hkrati poteka 33 svetovnih prvenstev,” je dejal Bach. Igre v Tokiu so bile zaradi pandemije koronavirusa letos spomladi prestavljene z leta 2020 na 2021.

Šestinšestdesetletni nekdanji sabljač je dodal, da bi bilo treba razlikovati med različnimi športi v zvezi z vprašanjem, koliko gledalcev si lahko ogleda tekmovanja, če so ta v zaprtih prostorih ali na prostem.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Dron posnel spektakel v Splitu, koreografija, kot je še niste videli...Več

2

Timovo prehitevanje na “raketni pogon” (VIDEO)...Več

3

Je to padec, ki je Cairoliju odnesel sanje o naslovu? (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

BLOG: Prestal je test, Firence imajo novega vodjo!...Več

2

Balotelli razburil Italijane z novo neprimerno izjavo (video)...Več

3

Nogometaš Hoffenheima zahteval menjavo in odhitel na rojstvo sina...Več