šport TV 1 logo
21:00 PRVIČ
Vrhunci 38. kola Serie A
šport TV 2 logo
20:15 DANES
Melbourne Victory - Central Coast Mariners Avstralska liga
šport TV 3 logo
22:00
VN Švice, druga dirka MXGP 2017

Bach: Nočemo prepovedati gledalcem obiska OI

Avtor: Marko Premrl
16. 7. 2020, 12.19

"Prepovedati gledalcem obisk olimpijskih iger je seveda nekaj, česar jasno nočemo storiti," je dejal predsednik mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach. Ob tem je dodal, da za preložene igre Tokio 2020, ki bodo na sporedu prihodnje poletje od 23. julija do 8. avgusta, vseeno razmišljajo o "številnih scenarijih".

Bach je dejal, da je varnost glavna prioriteta oziroma skrb organizatorjev tokijskih iger, ki bi se morale prvotno začeti naslednji teden, a jih je koronavirusna panemdija preložila za leto dni.

Ob tem je prvi mož olimpizma vseeno nakazal, da je zelo nenaklonjen igram pred praznimi stadioni, dvoranami in drugimi tekmovališči, kar je sicer ta čas ob pandemiji covida-19 običajno za športna tekmovanja, ki se vračajo po prisilnih prekinitvah.

“Olimpijske igre za zaprtimi vrati so jasno nekaj, česar si nikakor ne želimo,” je dejal predsednik Moka novinarjem prek videokonference.

“Zato delamo in iščemo rešitev za olimpijske igre, da bi po eni strani zagotovili varnost udeležencev in obiskovalcev, po drugi pa ne bi uničili olimpijskega duha,” je menil Bach, ki je skupaj z japonskim premierjem Shinzom Abejem že večkrat poudaril, da bi bilo skoraj nemogoče še enkrat preložiti OI, tako da je najbolj črn scenarij tudi odpoved iger, do česar bi prišlo prvič v zgodovini v obdobju brez svetovnih vojn.

“Naša prioriteta je varnost vseh udeležencev OI. Zato ta čas premlevamo številne različne scenarije za obdobje čez leto dni, za katerega pravzaprav ne vemo, kakšno bo,” je dodal nemški športni delavec.

Guvernerka Tokia Yuriko Koike je minuli mesec za francosko agencijo AFP dejala, da bodo organizatorji od sebe “dali 120 odstotkov, da OI speljejo po novem programu”. Ob tem se je zavezala, da bodo igre kljub pandemiji varne.

V sredo pa je Tokio po številnih novih primerih covida-19 v japonski prestolnici dvignil alarm na rdečo, najvišjo stopnjo pripravljenosti.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Zlatan najprej “zamočil”, nato razparal mrežo Cagliarija...Več

2

VIDEO: Pot Iličića od neprepričljivega Palerma do dominantne Atalante...Več

3

VIDEO: PSG po enajstmetrovkah do domače trojne krone...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Rebić se je veselil, še preden je Ibra zabil...Več

2

Bomba iz Anglije: Ronaldo se je dogovoril z Newcastlom!...Več

3

Tri tedne pred nadaljevanjem MXGP sezone Gajser trenira na vso moč (VIDEO)...Več