single
[2759]
128060
sport_tv_logo_navigation_mini.png

“Azzurri” proti Turkom iščejo že deveto zmago

Avtor: Urban Kolman
11. 6. 2021, 10.50

Danes šestnajsto evropsko prvenstvo v Rimu odpirata Turčija in Italija. “Azzuri” so nedvomni favorit, saj igrajo na domačem igrišču, poleg tega so v vseh tekmovanjih proti Turčiji neporaženi. Na 11 tekmah so zmagali kar osemkrat.

Italijanski selektor Roberto Mancini je pred pričetkom EP bil soočen s kar nekaj težavami, kar se tiče poškodb, saj je v preteklem tednu izgubil tako Stefana Sensija in Lorenza Pellegrinija, pod vprašajem pa je tudi največje ime ekipe Marco Verratti.

Vseeno Italijani niso preveč zaskrbljeni, saj so po tem, ko so bili primorani zaradi razpada sistema proti Švedski, izpustiti svetovno prvenstvo v Rusiji, nanizali niz 27 tekem brez poraza. Poleg tega so v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo osvojili popoln izkupiček.

Turki so po drugi strani prav tako, kljub katastrofalnem medsebojnem rekordu proti Italiji, lahko samozavestni, saj so se izkazali v kvalifikacijah za EP, kjer je blestela njihova obramba, ki je prejela le 3 zadetke.

Ključno vlogo za varovance Senola Gunesa bo igral napadalec Burak Yilmaz, ki je kljub svojim 35-letom v življenjski formi. Bil je namreč ključni člen Lilla, ki je letos v francoskem prvenstvu končal prevlado PSG-ja.

Vsekakor bodo pomembne tudi obrambe, tu se ekipi tudi najbolj razlikujeta, saj štoperski par Turčije sestavljata mlada Merih Demiral in Caglar Soyuncu, medtem ko Italijani stavijo na veterana v pravem pomenu besede Leonarda Bonuccija in Giorgija Chellinija.

Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več