single
[38]
124534

Azerbajdžan odpovedal tekmo za strelski svetovni pokal

Avtor: Kenny Jan
27. 4. 2021, 16.14

Azerbajdžanska strelska zveza je pred dnevi Mednarodni strelski zvezi (ISSF) sporočila, da zavoljo slabe epidemiološke slike v državi med 21. junijem in 2. julijem ne bo gostila tekme za svetovni pokal z zračnim in malokalibrskim orožjem ter puško šibrenico. ISSF je iz istega razloga odpovedal tudi aprilsko tekmo v Changwonu v Južni Koreji.

ISSF je po lanski celotni odpovedani sezoni zaradi pandemije novega koronavirusa letos priredil le dve tekmi za svetovni pokal. Konec februarja in v začetku marca je Kairo gostil tekme v trapu in skeetu, v drugi polovici marca pa New Delhi še preizkušnje z zračnim in malokalibrskim orožjem in puško šibrenico.

V Indiji se je izkazala tudi slovenska reprezentanca. V disciplini malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov je Živa Dvoršak osvojila prvo mesto in Sloveniji priborila prvo kvoto za nastop na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, medtem ko je Urška Kuharič tekmo v kraljevski strelski disciplini končala na šestem mestu.

Najboljši strelci in strelke v skeetu in trapu se bodo med 7. in 17. majem zbrali v italijanskem Lonatu. Na njej bodo pod vodstvom slovenskega selektorja Nikolaja Mejaša nastopili tudi Jasmina, Boštjan in Rene Maček ter Tomaž Blazinšek, Aleš Hozjan, Sašo Hrovat, Tadej Kostanjevec in Denis Vatovec.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Gajser ekskluzivno za Šport TV: ”Občutek, ko imaš svojo progo, je fenomenalen” (VIDEO)...Več

2

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

3

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Inter do naslova? Seveda, če pa so pripeljali mene”...Več

2

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več

3

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več