pismo ikona
šport TV 1 logo
02:15
Unics Kazan - Andorra Eurocup
šport TV 2 logo
01:00
Sassuolo - Napoli Serie A
šport TV 3 logo
01:15
Dinamo - Slaven Hrvaška liga

Avstrijci na koncu pred Poljaki, Slovenci na nehvaležnem četrtem mestu

Avtor: Kenny Jan
16. 1. 2021, 19.09

Reprezentanca Avstrije je presenetljiva zmagovalka tudi druge ekipne tekme v tej sezoni svetovnega pokala. V poljskih Zakopanah so z izkupičkom 991,2 točke slavili pred domačo reprezentanco, ki je zmago zapravila v zadnjih dveh skokih. Tretji so bili Norvežani. Slovenija je osvojila četrto mesto.

Slovenska četverica je po polovici preizkušnje na skakalnici Wielka Krokiew zasedala peto mesto, a imela majhen zaostanek 5,5 točke za tretjimi Norvežani. Ta se je na koncu povečal na 37,9 točke, kar je zadoščalo za četrto mesto po napaki Japoncev v zadnjem skoku.

Varovanci glavnega trenerja Robija Hrgote so v boj za prve ekipne stopničke v letošnji sezoni v drugi seriji krenili s skokom Ceneta Prevca (131,5 m/129,0 m), ki je zadržal peto mesto, tretji Norvežani pa so prednost povišali na 15,2 točke.

Bartol (122,5/131,0) je kot drugi od slovenske četverice v drugi seriji zmanjšal razliko do Japoncev na 3,3, do Norvežanov pa na 13 točk, četudi je v tej seriji skakal vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Halvor Egner Granerud.

Peter Prevc (123,5/133,0) je s svojim zadnjim skokom sicer izboljšal vtis iz prve serije, a proti razpoloženemu Norvežanu Mariusu Lindviku, ki je poletel do 144,5 metra, ter Japoncu Keiichiju Satu ni mogel nadoknaditi točk v boju za stopničke.

Nenadejano je nato v zadnjem skoku eno mesto pridobil Anže Lanišek (127,0/128,5), ki je izkoristil slabši skok Japonca Yukiye Sata. Norvežan Robert Johansson podobne napake ni storil in se je s 140 metri celo vključil v boj za zmago.

Na vrhu se je že skok prej položaj povsem spremenil, saj je napako storil Andrzej Stekala. Ta je s 115,5 metra pred zadnjim skokom izgubil prvo mesto. Vodstvo so prevzeli Avstrijci, ki so vodili za 3,4 točke, Norvežani pa so zaostajali dobrih 13 točk.

Dawid Kubacki je nato s 133,5 metra dolgim skokom Poljsko popeljal pred Norveško, Avstrijci pa so po 135 metrov dolgem poskusu Daniela Huberja zadržali vodstvo in po Wisli slavili še drugič v tej sezoni.

Karavana smučarskih skakalcev se prihodnji konec tedna seli v finski Lahti, kjer bosta prav tako na sporedu ekipna in posamična tekma.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Ricardinho bi se priklonil gesti na Škofijah, s Panenko zabil s kazenskega strela...Več

2

Barišič: To so sanje vsakega nogometaša...Več

3

Robert Englaro:”Iličić je ustvarjalec in z Atalanto bo naredil še veliko” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Fernando Torres v nekaj mesecih od “dečka” do “pošasti” (FOTO)...Več

2

Mendyjev brioš odrešil Real...Več

3

Hudičev ponovni zagon...Več