šport TV 1 logo
17:55 V ŽIVO
Dinamo - Hajduk Hrvaška liga
šport TV 2 logo
18:30
Brazilija - Argentina Prijateljska tekma
šport TV 3 logo
19:00
Antwerp - Gent Belgijska liga

Avstralske nogometašice z enakimi pogoji kot njihovi rojaki

Avtor: Marko Premrl
6. 11. 2019, 14.36

Avstralske nogometne reprezentantke bodo v prihodnje prejele enaka plačila in imele enake pogoje za treninge kot njihovi rojaki v moški reprezentanci. Dogovor o enakopravnosti sta v sredo dosegla avstralska nogometna zveza ter sindikat nogometašev.

Nogometašice bodo z novim dogovorom enakopravne z moškimi kolegi pri plačilih, pogojih za trening in pripravah, na tekmovanja bodo letele v poslovnem razredu.

Nogometna zveza in sindikat sta sklenila štiriletni dogovor, obe reprezentanci pa bosta deležni 24-odstotnega deleža prihodkov reprezentance, ki se bo vsako leto dvignil za en odstotek. Od tega bodo reprezentanti in reprezentantke pet odstotkov namenili mladinskim pogonom.

Kot je na novinarski konferenci v Sydneyju pojasnil glavni operativec sindikata John Didulica, bodo najboljše avstralske nogometašice zaslužile najmanj 83.000 dolarjev.

Dogovorili so se tudi o dvigu denarnih nagrad za uvrstitev oziroma nastope na svetovnih prvenstvih. V primeru uvrstitve na SP bodo igralci in igralke prejeli 40 odstotkov denarne nagrade oziroma 10 odstotkov več kot do zdaj. Če se bodo uvrstili v izločilne boje, bo ta odstotek narasel na 50.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Slovenija gre naprej … po isti poti...Več

2

Brazilci z legendarnim darilom razveselili Gajserja...Več

3

Cagliari, ne odhaja(j) poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Coutinho vzel zalet s poskokom in očistil pajčevino...Več

2

Kosilnica Godin razjezil navijače Argentine in Juventusa...Več

3

SIMULACIJA LETA? Tako je branilec Torina želel izključiti Ronalda (video)...Več