šport TV 1 logo
12:45
Polfinale: Real Madrid - Unicaja, prva tekma Španska liga 2016-17
šport TV 2 logo
14:00
Amiens - Monaco Ligue 1
šport TV 3 logo
14:00
Joventut - Tofas Eurocup

Avstralske nogometašice z enakimi pogoji kot njihovi rojaki

Avtor: Marko Premrl
6. 11. 2019, 14.36

Avstralske nogometne reprezentantke bodo v prihodnje prejele enaka plačila in imele enake pogoje za treninge kot njihovi rojaki v moški reprezentanci. Dogovor o enakopravnosti sta v sredo dosegla avstralska nogometna zveza ter sindikat nogometašev.

Nogometašice bodo z novim dogovorom enakopravne z moškimi kolegi pri plačilih, pogojih za trening in pripravah, na tekmovanja bodo letele v poslovnem razredu.

Nogometna zveza in sindikat sta sklenila štiriletni dogovor, obe reprezentanci pa bosta deležni 24-odstotnega deleža prihodkov reprezentance, ki se bo vsako leto dvignil za en odstotek. Od tega bodo reprezentanti in reprezentantke pet odstotkov namenili mladinskim pogonom.

Kot je na novinarski konferenci v Sydneyju pojasnil glavni operativec sindikata John Didulica, bodo najboljše avstralske nogometašice zaslužile najmanj 83.000 dolarjev.

Dogovorili so se tudi o dvigu denarnih nagrad za uvrstitev oziroma nastope na svetovnih prvenstvih. V primeru uvrstitve na SP bodo igralci in igralke prejeli 40 odstotkov denarne nagrade oziroma 10 odstotkov več kot do zdaj. Če se bodo uvrstili v izločilne boje, bo ta odstotek narasel na 50.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več