single
[3137,2]
146893

Augsburgov trener o zadnji okrepitvi: ’’Ni kriv Pepi, da so cene igralcev tako visoke!’’

Avtor: Rene Vidmar
8. 1. 2022, 15.14

Nogometni klub Augsburg je pred kratkim rekordno odprl zimski prestopni rok, ko je za usluge 18-letnega ameriškega napadalca Ricarda Pepija Dallasu odštel 16 milijonov evrov. Na bavarsko-švabskem kljub visoki ceni, ki so jo odšteli za talentiranega napadalca, temu za zdaj ne bodo nalagali pretežkega bremena.

Pepi je sicer s prestopom podrl prejšnji rekord, ki ga je nemški nogometni klub plačal za igralca iz ameriške MLS. 18-letni napadalni talent je za 6.4 milijone evrov presegel do zdaj najvišji prestop. Ta se je zgodil januarja 2019, ko je Alphonso Davies iz Vancouver Whitecapsov prestopil k Bayernu iz Munchna.

Pričakovanja so zaradi visoke cene velika. A Pepiju, za katerega so se zanimali tudi pri Wolfsburgu in celo münchenskem Bayernu, v novem klubu ne želijo nalagati dodatnega pritiska. ‘’Verjamem, da bo Ricardo Pepi pustil odličen vtis. Z njim imamo dolgoročne načrte, saj je še vedno zelo mlad, toda moramo mu dati čas. Ni on kriv, da so cene igralcev dandanes tako visoke, ‘’ je dejal Augsburgov strateg Markus Weinzierl pred sobotnim obračunom s Hoffenheimom.

Mladi napadalec sicer utegne biti tudi prvi od več ameriških nogometašev, ki bodo v naslednjem obdobju zaigrali za Augsburg. Klub je namreč lani spomladi sklenil partnerstvo z ameriškim investicijskim skladom Bolt Football Holding.

18-letnik je sicer lani za Dallas v MLS na 31 tekmah dosegel 13 zadetkov.

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več