pismo ikona
šport TV 1 logo
04:45
Gran Canaria - Tenerife Španska liga
šport TV 2 logo
03:00
Torino - Spezia Serie A
šport TV 3 logo
03:00
Marseille - Nimes Ligue 1

Atletski spektakel v Celju

Avtor: Gregor Kovačič
26. 7. 2020, 09.59

Na stadionu celjskega Kladivarja se bo danes nadaljevalo in sklenilo državno prvenstvo v atletiki. Maja Mihalinec bo lovila drugi posamični in tretji naslov po sobotnih zmagah na 100 m in 4 X 100 m, ko je prvi dan v zadnji predaji pritekla zmago Massu. Kristijan Čeh, Tina Šutej, Maruša Mišmaš in drugi obetajo lep drugi atletski dan.

Tekmovanje se bo tako kot v soboto začelo ob 16. uri, tudi tokrat brez gledalcev.

Lastnica drugega izida sezone na svetu v skoku s palico Tina Šutej je v tem letu izjemna, po izvrstni zimski sezoni s podobnim ritmom nadaljuje tudi v poletni. Le v njej se lahko dokazuje Kristijan Čeh. Evropski mlajši članski prvak v metu diska bo po krajšem tekmovalnem premoru znova skušal segati do izidov za odličja na velikih tekmovanjih.

V podobnem položaju kot prej nekaj leti obetavni ptujski orjak je sedaj 16-letni Sandro Jeršin Tomassini, ki je konec prejšnjega tedna osebni rekord popravil na 2,22 m in izboljšal mladinske slovenske rekorde.

Maruša Mišmaš Zrimšek je 16. julija v slovenski prestolnici dosegla drugi izid vseh časov na 2000 m zapreke. V knežjem mestu bo tekla na 3000 m, ne le za zmago, spogleduje se lahko z dve desetletji starim državnim rekordom Helene Javornik.

Blizu mejnika 8:50,71 bo lahko tudi partnerica Mišmaševe na treningih in mladinska evropska prvakinja Klara Lukan. Ta je junija v Mariboru državni rekord do 23 let popravila na 9:02,19.

Agata Zupin bo na predzadnji tekmi slovenske lige prva favoritinja na 400 m ovire. Tako kot Mihalinčeva bo tudi njena klubska kolegica Neja Filipič lovila dvojno posamično krono, po slavju v troskoku, v kateri ima peti izid sezone na svetu, še v skoku v daljino.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Hakimi pokazal, kaj je kirurška natančnost...Več

2

Kung Fu Zlatan za ogrevanje uporabil milanskega trenerja (VIDEO)...Več

3

Japonec Ryota uprizoril najpočasnejšo 11-metrovko vseh časov (video)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jojo kot Messi, zabil s solo prodorom...Več

2

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več

3

Analiza: Če bi žoga namesto v vratnico šla v gol … bi Milan bil še višje...Več