pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Sassuolo - Udinese Serie A
šport TV 2 logo
05:00
Marseille - Brest Ligue 1
šport TV 3 logo
05:00
Bilbao - Real Madrid Španska liga

Atletski spektakel v Celju

Avtor: Gregor Kovačič
26. 7. 2020, 09.59

Na stadionu celjskega Kladivarja se bo danes nadaljevalo in sklenilo državno prvenstvo v atletiki. Maja Mihalinec bo lovila drugi posamični in tretji naslov po sobotnih zmagah na 100 m in 4 X 100 m, ko je prvi dan v zadnji predaji pritekla zmago Massu. Kristijan Čeh, Tina Šutej, Maruša Mišmaš in drugi obetajo lep drugi atletski dan.

Tekmovanje se bo tako kot v soboto začelo ob 16. uri, tudi tokrat brez gledalcev.

Lastnica drugega izida sezone na svetu v skoku s palico Tina Šutej je v tem letu izjemna, po izvrstni zimski sezoni s podobnim ritmom nadaljuje tudi v poletni. Le v njej se lahko dokazuje Kristijan Čeh. Evropski mlajši članski prvak v metu diska bo po krajšem tekmovalnem premoru znova skušal segati do izidov za odličja na velikih tekmovanjih.

V podobnem položaju kot prej nekaj leti obetavni ptujski orjak je sedaj 16-letni Sandro Jeršin Tomassini, ki je konec prejšnjega tedna osebni rekord popravil na 2,22 m in izboljšal mladinske slovenske rekorde.

Maruša Mišmaš Zrimšek je 16. julija v slovenski prestolnici dosegla drugi izid vseh časov na 2000 m zapreke. V knežjem mestu bo tekla na 3000 m, ne le za zmago, spogleduje se lahko z dve desetletji starim državnim rekordom Helene Javornik.

Blizu mejnika 8:50,71 bo lahko tudi partnerica Mišmaševe na treningih in mladinska evropska prvakinja Klara Lukan. Ta je junija v Mariboru državni rekord do 23 let popravila na 9:02,19.

Agata Zupin bo na predzadnji tekmi slovenske lige prva favoritinja na 400 m ovire. Tako kot Mihalinčeva bo tudi njena klubska kolegica Neja Filipič lovila dvojno posamično krono, po slavju v troskoku, v kateri ima peti izid sezone na svetu, še v skoku v daljino.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Zlatan najprej “zamočil”, nato razparal mrežo Cagliarija...Več

2

VIDEO: Pot Iličića od neprepričljivega Palerma do dominantne Atalante...Več

3

VIDEO: PSG po enajstmetrovkah do domače trojne krone...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Posterji Iličića preplavili Bergamo...Več

2

Bomba iz Anglije: Ronaldo se je dogovoril z Newcastlom!...Več

3

Tri tedne pred nadaljevanjem MXGP sezone Gajser trenira na vso moč (VIDEO)...Več