šport TV 1 logo
20:00 PRVIČ
8. oddaja Futsal magazin
šport TV 2 logo
20:00
VN Limburga, 2. dirka MXGP
šport TV 3 logo
19:30
Nimes - PSG Ligue 1

Atletski spektakel v Celju

Avtor: Gregor Kovačič
26. 7. 2020, 09.59

Na stadionu celjskega Kladivarja se bo danes nadaljevalo in sklenilo državno prvenstvo v atletiki. Maja Mihalinec bo lovila drugi posamični in tretji naslov po sobotnih zmagah na 100 m in 4 X 100 m, ko je prvi dan v zadnji predaji pritekla zmago Massu. Kristijan Čeh, Tina Šutej, Maruša Mišmaš in drugi obetajo lep drugi atletski dan.

Tekmovanje se bo tako kot v soboto začelo ob 16. uri, tudi tokrat brez gledalcev.

Lastnica drugega izida sezone na svetu v skoku s palico Tina Šutej je v tem letu izjemna, po izvrstni zimski sezoni s podobnim ritmom nadaljuje tudi v poletni. Le v njej se lahko dokazuje Kristijan Čeh. Evropski mlajši članski prvak v metu diska bo po krajšem tekmovalnem premoru znova skušal segati do izidov za odličja na velikih tekmovanjih.

V podobnem položaju kot prej nekaj leti obetavni ptujski orjak je sedaj 16-letni Sandro Jeršin Tomassini, ki je konec prejšnjega tedna osebni rekord popravil na 2,22 m in izboljšal mladinske slovenske rekorde.

Maruša Mišmaš Zrimšek je 16. julija v slovenski prestolnici dosegla drugi izid vseh časov na 2000 m zapreke. V knežjem mestu bo tekla na 3000 m, ne le za zmago, spogleduje se lahko z dve desetletji starim državnim rekordom Helene Javornik.

Blizu mejnika 8:50,71 bo lahko tudi partnerica Mišmaševe na treningih in mladinska evropska prvakinja Klara Lukan. Ta je junija v Mariboru državni rekord do 23 let popravila na 9:02,19.

Agata Zupin bo na predzadnji tekmi slovenske lige prva favoritinja na 400 m ovire. Tako kot Mihalinčeva bo tudi njena klubska kolegica Neja Filipič lovila dvojno posamično krono, po slavju v troskoku, v kateri ima peti izid sezone na svetu, še v skoku v daljino.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Goriški Iračan se je pošalil z Dinamove obrambe...Več

2

VIDEO: Pele do evrogola v stilu svojega brazilskega soimenjaka...Več

3

VIDEO: V Sevnici z brazilsko dvojno peto “zmešali obrambo”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

»Ko medil se je Lille …«...Več

2

VIDEO: Gajser izpeljal Supermana brez posledic...Več

3

Iz Španije: Juve je želel Messija, a je Ronaldo rekel NE!...Več