single
[3137]
226661

Arsenalova legenda šokirala z izjavo o Šešku

Avtor: Šport TV
24. 5. 2024, 13.11

Eden najboljših napadalcev v Arsenalovi zgodovini Ian Wright je v Skyjevem podcastu “Stick to Football” dejal, da nakup dodatnega napadalca ni ključna poteza v borbi za naslov z Manchester Cityjem. V poletnem prestopnem roku je Arsenalova glavna tarča za napadalno okrepitev slovenski reprezentant Benjamin Šeško, a Wright trdi, da morajo Topničarji rešitve iskati na drugih položajih.

Kljub temu, da je Kai Havertz odigral solidno vlogo na položaju osrednjega napadalca, je bil najboljši strelec kluba v letošnji sezoni krilni napadalec Bukayo Saka, ki je dosegel 16 golov. Zato naj bi Arteta v poletnem prestopnem roku v svoje vrste pripeljal slovenskega zvezdnika RB Leipziga Benjamina Šeška, čigar odkupna klavzula znaša več kot 50 milijonov evrov, kar so Topničarji tudi pripravljeni plačati. Ian Wright pa kljub temu meni, da se mora moštvo osredotočiti na druga igralna mesta, kjer ima več pomanjkljivosti.

Arsenal je v letošnji premierligaški sezoni dosegel 91 zadetkov, od katerih je glavni osrednji napadalec Gabriel Jesus, ki se je sicer boril s poškodbami, dosegel le 4. Dvomestno število zadetkov so dosegli Bukayo Saka (16), Kai Havertz (13) in Leandro Trossard (12). Šeško je v letošnji sezoni Bundeslige za Leipzig dosegel 14 golov, od tega jih je 11 dosegel po zimskem premoru. “Potrebujemo dodatno pomoč za Bukaya Sako, Williama Salibo ter najverjetneje še enega vezista,” je povedal Wright. Dejal je še, da mora ena izmed prioritet biti okrepitev klopi, kjer je hkrati izpostavil prednost Cityja.

Arsenal se prav tako zanima za igralce, kot so Xavi Simons, Desire Doue, Marc Guehi in Bruno Guimaraes. Simons in Doue bi potencialno lahko predstavljala dodatno pomoč za Sako, Guehi in Guimaraes pa sta glavni tarči za okrepitev obrambe in sredine igrišča. Wright
trdi, da je še vedno najbolj smiselno, da Havertz ostane glavna izbira za primarnega osrednjega napadalca.

Foto: Getty Images (Bundesliga photo)

Zadnje video vsebine

1

Euro se sploh še ni začel, Nemec s potezo na treningu navijače že spravil v ekstazo (VIDEO)...Več

2

Novi trener Zmajev za Šport TV: Proračun je pomemben faktor, ni pa odločilen (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Slovenska reprezentanca na poti v Nemčijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

2

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več

3

Bundesliga strelski raj za napadalce...Več